Veelgestelde vragen

Kaartverkoop

 
Online bestellen

U kunt via de concertagenda kaarten bestellen voor het Seizoen Oude Muziek. Voor gedetailleerde instructies, zie het stappenplan.

Als Vriend krijgt u korting op uw concertkaartjes. U maakt gebruik van deze Vriendenkorting door uw unieke Vriendencode in te voeren. Deze is u per e-mail toegestuurd en staat ook vermeld op uw Vriendenpas. Mocht u uw Vriendencode kwijt zijn, vraag deze dan op via vrienden@oudemuziek.nl of 030 232 9010 (bereikbaar maandag tot en met vrijdag, van 10.00 tot 12.00 uur). De Vriendenkorting is geldig voor twee kaarten per concert.

Transactiekosten en levering

Bij het afronden van uw bestelling betaalt u met iDEAL, creditcard of Podium Cadeaukaart en kunt u kiezen uit:

E-tickets: u betaalt € 2 per bestelling en ontvangt een e-mail waarmee u uw e-tickets kunt downloaden. Bij uw concertbezoek neemt u het e-ticket geprint mee of toont u het op uw smartphone.

Kaarten per post: u betaalt € 4,50 per bestelling, u ontvangt een e-mail ter bevestiging en de kaarten worden u binnen enkele weken per post toegestuurd. Indien een concert binnen vijf dagen plaatsvindt is verzending per post niet meer mogelijk. U kunt dan nog wel e-tickets kopen of telefonisch reserveren. Let op: de Organisatie Oude Muziek volgt de richtlijnen van het RIVM omtrent het coronavirus. Momenteel werken alle werknemers vanuit huis, waardoor de verzending van fysieke kaarten langer duurt. Onze excuses voor het ongemak.

Telefonisch bestellen

U kunt telefonisch kaarten bestellen via 030 232 9010, bereikbaar maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt kiezen uit e-tickets en kaarten per post (zie hierboven). Bestelt u kaarten voor een concert dat binnen twee weken plaatsvindt, dan geldt uw bestelling als reservering en betaalt u de kaarten op de concertlocatie. Let op: de gereserveerde kaarten dienen uiterlijk een kwartier voor aanvang te worden afgehaald.

Schriftelijk bestellen

U kunt ook kaarten bestellen via het bestelformulier in de brochure. Vul het bestelformulier in en stuur het op. U kunt kiezen uit e-tickets en kaarten per post (zie hierboven). Na verwerking van uw bestelling sturen wij u een overzicht van de bestelde kaarten ter controle en een betaallink waarmee u de bestelling kunt afrekenen. Het is ook mogelijk uw bestelling na ontvangst van de reserveringsbevestiging via een bankoverschrijving te betalen. Dit kunt u aangeven op het bestelformulier. Let op: de Organisatie Oude Muziek volgt de richtlijnen van het RIVM omtrent het coronavirus. Momenteel werken alle werknemers vanuit huis, waardoor schriftelijke bestellingen minder snel kunnen worden verwerkt. Onze excuses voor het ongemak.


Rolstoelplaatsen

Als u gebruik wilt maken van rolstoelplaatsen, kunt u alleen telefonisch of schriftelijk uw kaarten bestellen. Kijk voor informatie over de toegankelijkheid van elke concertlocatie op de betreffende locatiepagina.


Reductie

De korting voor Vrienden geldt voor maximaal twee personen per concert. Studenten en CJP-pashouders kunnen op vertoon van hun studentenkaart of CJP-pas voor de meeste concerten tegen een gereduceerd tarief kaarten bestellen.


Seizoensabonnementen en korting

Voor locaties met vier of meer concerten zijn abonnementen beschikbaar, een overzicht is te vinden op deze pagina. Als u hiervan gebruikmaakt, ontvangt u 15% korting op het reguliere of Vriendentarief. Deze korting geldt ook als u kaarten voor minstens vier verschillende concerten bestelt. Let op: als u online bestelt wordt deze korting niet automatisch toegekend, maar kunt u zelf per concert het kortingstarief selecteren.


Rangen en placering

Enkele concertzalen zijn ingedeeld in meerdere rangen. Rang 1 biedt plaatsen met het beste zicht op de musici, rang 2 en 3 zijn wat minder gunstig maar voordeliger.


Pinnen? Graag!

Om het u zo makkelijk mogelijk te maken kan er bij alle concertlocaties met pinpas en creditcard betaald worden. Dit geldt voor de aanschaf van zowel concertkaarten als cd's.


Retourneren

Als u onverhoopt verhinderd bent, kunt u uw kaarten retourneren in ruil voor kaarten voor een ander concert. Een eventueel verschil in prijs wordt dan verrekend. In alle gevallen geldt dat de ruil uiterlijk een week van tevoren moet worden aangevraagd. Neem contact op via kaartverkoop@oudemuziek.nl of 030 232 9010 (bereikbaar maandag tot en met vrijdag, van 10.00 tot 12.00 uur).

Voorwaarden

Bewaar de kaarten zorgvuldig. Neem direct contact met ons op als er kaarten zijn zoekgeraakt of als u ze niet tijdig heeft ontvangen. Eenmaal uitgegeven kaarten kunnen niet worden teruggenomen. Tot een week voor de speeldatum kunt u ze wel omruilen voor een ander concert. 

Handleiding kaartverkoop
klik hier

Toegankelijkheid


Praktische informatie mindervaliden

Helaas is een aantal van de concertlocaties minder goed toegankelijk voor mindervaliden. In de brochure en op de locatiepagina's staat aan de hand van de volgende pictogrammen per locatie aangegeven of deze rolstoeltoegankelijk is, of er parkeerplaatsen voor mindervaliden in de nabije omgeving zijn en of er een ringleiding is ter ondersteuning van slechthorenden:

 locatie is rolstoeltoegankelijk
 parkeerplaatsen voor mindervaliden aanwezig
  ringleiding aanwezig

Heeft u vragen? We denken graag met u mee. Bel ons op 030 232 9010 om de mogelijkheden te bespreken (maandag tot en met vrijdag, 10.00 tot 12.00 uur).

Algemeen


Programma-informatie

Op onze website kunt u het complete programma per concert vinden. Klik via de concertagenda op het concert van uw keuze, en u komt vanzelf terecht bij het volledige concertprogramma. Het hoofdprogramma van het Festival Oude Muziek Utrecht 2021 wordt in mei 2021 bekendgemaakt, de fringeconcerten komen half augustus 2021 online. Let op: concertprogramma's zijn altijd onder voorbehoud.

Beeld- en geluidsopnames

Bij sommige concerten zullen professionele beeld- en/of geluidsopnames worden gemaakt. Alle betrokkenen doen hun uiterste best om bezoekers daarvan geen hinder te laten ondervinden. Het is niet toegestaan om zonder toestemming zelf beeld- en/of geluidopnames te maken.