Veelgestelde vragen

Kaartverkoop

ONLINE BESTELLEN

Vanaf 1 juni 2019 (voor Vrienden die € 80 of meer doneren: 14 mei, 10.00 uur; voor overige Vrienden: 21 mei, 10.00 uur) kunt kaarten kopen voor het Festival Oude Muziek via de concertagenda of het festivalschema. 

Als Vriend maakt u gebruik van de Vriendenkorting door een unieke Vriendencode, die we u per mail hebben toegezonden. Mocht u uw code kwijt zijn, dan is deze op te vragen via vrienden@oudemuziek.nl of via 030 232 9010 (maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur).

TRANSACTIEKOSTEN EN LEVERING

Bij het afronden van uw bestelling betaalt u met iDEAL, creditcard of Podium Cadeaukaart en kunt u kiezen uit:

E-tickets: u betaalt € 2 per bestelling en ontvangt een e-mail waarmee u uw e-tickets kunt downloaden. Bij uw concertbezoek neemt u het e-ticket mee, of toont u het op uw smartphone.

Kaarten per post: u betaalt € 4,50 per bestelling, u ontvangt een e-mail ter bevestiging en de kaarten worden u binnen enkele weken per post toegestuurd. Indien een concert binnen vijf dagen plaatsvindt, is verzending per post niet meer mogelijk. U kunt dan nog wel e-tickets kopen of telefonisch reserveren.

SCHRIFTELIJK BESTELLEN

Vul het bestelformulier in en stuur het op. U kunt kiezen uit e-tickets of kaarten per post. Na verwerking van uw bestelling sturen wij u een overzicht van de bestelde kaarten ter controle en een betaallink waarmee u de bestelling kunt afrekenen. Het is ook mogelijk uw bestelling via een bankoverschrijving te betalen, na ontvangst van de reserveringsbevestiging. Dit kunt u aangeven op het bestelformulier.

TELEFONISCH BESTELLEN

Vanaf maandag 3 juni kunt u telefonisch kaarten bestellen via 030 232 9010, bereikbaar maandag tot en met vrijdag, van 10.00 tot 16.00 uur. U kunt kiezen uit e-tickets en kaarten per post.

FESTIVALKASSA EN -RESERVERINGSLIJN

De festivalkassa is gevestigd in festivalcentrum TivoliVredenburg, geopend vanaf vrijdag 23 augustus, dagelijks van 9.00 tot 20.00 uur. Vanaf 19.00 uur krijgen bezoekers van het achtuurconcert voorrang.

Let op: voor concerten die niet plaatsvinden in TivoliVredenburg kunt u tot twee uur voor aanvang reserveringen afhalen en kaarten kopen bij de festivalkassa. Daarna kunt u uitsluitend terecht bij de locatie zelf, die 30 minuten voor aanvang open gaat. Vanaf een kwartier voor aanvang kunnen niet-afgehaalde kaarten weer worden verkocht.

De festivalreserveringslijn (030 232 9010) is vanaf vrijdag 23 augustus dagelijks bereikbaar van 10.00 tot 18.00 uur.


PINNEN? GRAAG!

Om het u zo makkelijk mogelijk te maken kan er bij alle concertlocaties waar kaart- en cd-verkoop plaatsvindt met pinpas en creditcard betaald worden. Dit geldt zowel voor de cd-verkoop als voor het aanschaffen van concertkaarten.

REDUCTIE

De korting voor Vrienden geldt voor maximaal twee personen per concert. Voor CJP-leden, studenten en U-pashouders geldt een extra laag tarief.

RANGEN EN PLACERING

Enkele concertzalen zijn ingedeeld in meerdere rangen. Rang 1 biedt plaatsen met het beste zicht op de musici, rang 2 is net wat minder gunstig maar voordeliger. Bij veel concerten worden de plaatsen op vak, rij en stoel verkocht. Bij sommige concerten is er vrije plaatskeuze. Dit staat altijd vermeld op uw toegangskaart.

ROLSTOELPLAATSEN

Als u gebruik wilt maken van rolstoelplaatsen, kunt u alleen telefonisch of schriftelijk uw kaarten bestellen. Kijk voor informatie over de toegankelijkheid van de concertlocatie op de pagina van het betreffende concert.

DUUR VAN DE CONCERTEN

De meeste concerten duren een uur en hebben geen pauze. De concerten van 20.00 uur duren langer en eindigen doorgaans voor 22.00 uur. Bij elk concert staat vermeld hoe lang het duurt en of er een pauze is.

UITVERKOCHTE CONCERTEN

Op de website en bij de festivalkassa worden de uitverkochte concerten vermeld.

LAATSTE INFORMATIE BESCHIKBAARHEID CONCERTKAARTEN

De meest actuele informatie over beschikbaarheid van kaarten vindt u op onze website, per telefoon via 030-232 9010 en op het programmadoek in Festivalcentrum TivoliVredenburg. Wilt u op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief. Daarnaast verschijnt er van 24 augustus tot en met 1 september dagelijks een festivalkrant, met onder andere concertinformatie en fotoreportages. Ook kunt u ons volgen via Facebook en Twitter (#FOMU19) en Instagram.

FRINGECONCERTEN

Fringeconcerten zijn gratis toegankelijk. Voor een aantal van deze concerten is het vanwege de beperkte capaciteit van de locatie noodzakelijk vooraf gratis kaarten af te halen bij de Festivalkassa. Dit kan vanaf 9.00 uur op de dag van het concert zelf. Maximaal twee kaarten per persoon per concert.


-----------------------


SEIZOEN OUDE MUZIEK

RESERVERINGSLIJN SEIZOENSCONCERTEN

Vanaf woensdag 20 maart 2019 kunt u telefonisch kaarten bestellen via 030 232 9010 (maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur). U kunt kiezen uit e-tickets en kaarten per post (zie hierboven). Bestelt u kaarten voor een concert dat binnen twee weken plaatsvindt, dan geldt uw bestelling als reservering en betaalt u de kaarten bij de betreffende concertzaal. Let op: de gereserveerde kaarten dienen dan uiterlijk een kwartier voor aanvang te worden afgehaald, anders kunnen ze weer verkocht worden.

SEIZOENSABONNEMENT EN KORTING BIJ VIER SEIZOENSCONCERTEN

U kunt kiezen uit een aantal abonnementen, waarvoor de prijzen zijn gebaseerd op 15% korting. Deze korting geldt ook als u kaarten bestelt voor minstens vier losse seizoensconcerten (voor elke persoon die vier of meer concerten bezoekt). Bij online bestellingen wordt deze korting automatisch verrekend.

Handleiding kaartverkoop
klik hier

Vervoer

HOE KOM IK HET MAKKELIJKSTE BIJ FESTIVALCENTRUM TIVOLIVREDENBURG?

Als u niet in Utrecht woont dan raden wij u aan om met het openbaar vervoer te komen. Het Festivalcentrum TivoliVredenburg ligt op een paar honderd meter (circa 5 minuten) loopafstand van Utrecht Centraal en is te bereiken via de Noordertunnel en via Hoog Catharijne. Let op: de hoofdingang van Hoog Catharijne is na 22.00 uur gesloten. 

WERKZAAMHEDEN AAN HET SPOOR

Tijdens het Festival Oude Muziek kunnen er werkzaamheden zijn aan het spoor. Plan uw bezoek daarom zorgvuldig.


LAATSTE TREIN GEMIST?

Vrijwel alle concerten van het Festival Oude Muziek zijn vroeg genoeg afgelopen om uw laatste trein te halen. Mocht dit toch niet het geval zijn, dan zijn er enkele alternatieve vervoersmogelijkheden. 

Op Utrecht Centraal en op diverse plekken in de binnenstad zijn er taxistandplaatsen. Let wel op: taxikosten kunnen hoog oplopen. De NS Zonetaxi is goedkoper, echter is dit ook alleen voor korte afstanden aan te raden.

Via Greenwheels kunt u relatief goedkoop een auto lenen om zelf mee naar huis te rijden (inschrijving verplicht). De auto’s van Greenwheels zijn te reserveren in heel Utrecht. Ga voor meer informatie naar de website van Greenwheels.

Bij MyWheels en Snappcar kunt u ook particuliere auto’s delen.

Via Blablacar kunt u een lift naar huis regelen (inschrijving verplicht). Ga voor meer informatie naar de website van Blablacar.

PARKEREN

Parkeren in het centrum van Utrecht is niet gemakkelijk. Wij raden u dan ook aan om met het openbaar vervoer te komen of uw auto te parkeren op één van de P&R-terreinen aan de rand van de stad. Komt u met de auto? Bekijk dan op deze plattegrond waar de parkeergelegenheden zijn en welke kosten hieraan zijn verbonden.


PROGRAMMAINFORMATIE 

Op onze website kunt u zowel voor het hoofdprogramma als de gratis fringeconcerten (vanaf 14 augustus) het complete programma per concert vinden. Klik via de concertagenda of via het festivalschema op het concert van uw keuze, en u komt vanzelf terecht bij het volledige concertprogramma. Voor wie aan een programma alleen niet genoeg heeft, is er natuurlijk altijd nog het programmaboek, waarin uitgebreide artikelen en toelichtingen bij het festival en de concerten staat. Let op: concertprogramma's zijn altijd onder voorbehoud.

 

Toegankelijkheid

VAN LOCATIE NAAR LOCATIE 

De concertlocaties van het Festival Oude Muziek liggen vrijwel altijd op een comfortabele loofafstand van elkaar. Mocht u de afstand tussen twee locaties te ver vinden, dan kunt u altijd gebruik maken van het busvervoer. De meest actuele vertrektijden zijn op te vragen via 9292.nl. Ook is het mogelijk om ov-fietsen te huren op verschillende plekken in de stad zoals Utrecht Centraal, Utrecht Overvecht, Utrecht Lunetten, en P+R De Uithof 

 

Algemeen

SERVICE, GEVONDEN VOORWERPEN EN ANDERE VRAGEN

Met al uw vragen over het festival en service kunt u terecht bij de festivalkassa in Festivalcentrum TivoliVredenburg.

BEELD- EN GELUIDOPNAMES 

Tijdens het festival maken AVROTROS, Radio 4, Concerto Media en de Concertzender opnames van concerten en verzorgen zij radio- en webcastuitzendingen. Bij sommige concerten zullen fotografen aanwezig zijn. Alle betrokkenen doen hun uiterste best om bezoekers daarvan geen hinder te laten ondervinden. Het is niet toegestaan om zonder toestemming zelf beeld- en/of geluidopnames te maken.