Veelgestelde vragen

Kaartverkoop

ONLINE BESTELLEN

Vanaf 1 juni 2018 (voor Vrienden die € 80 of meer doneren: 15 mei 10.00 uur; voor overigen Vrienden, 22 mei, 10.00 uur) kunt u kaarten kopen via de concertagenda of het festivalschema. Vanaf 2017 werken wij met een nieuw kaartverkoopsysteem. Bestellen gaat daarom niet meer met een inlognaam en wachtwoord, maar enkel met uw emailadres.

Als Vriend maakt u gebruik van de Vriendenkorting door een unieke Vriendencode, die we u per mail hebben toegezonden. Mocht u uw code kwijt zijn, dan is deze op te vragen via vrienden@oudemuziek.nl of via 030 232 9010 (maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur).

Per kaart betaalt u € 2 (e-tickets) of € 4,50 (tickets opsturen per post)  transactiekosten. Na betaling via iDEAL worden de kaarten binnen enkele weken toegestuurd. Indien het concert binnen vijf dagen plaatsvindt, worden de kaarten niet meer verstuurd maar geldt een afdruk van uw e-mailbevestiging als toegangsbewijs.

SCHRIFTELIJK BESTELLEN

Het betalen van een schriftelijke bestelling gaat vanaf 2018 niet meer per eenmalige machtiging maar per iDEAL. Vul het bijgevoegde bestelformulier in en stuur het naar ons op. Na ontvangst mailen wij u een overzicht van bestelde concertkaarten ter controle en ontvangt u een iDEAL link waarmee u in één keer uw complete bestelling kunt afrekenen. Na de ontvangst van de betaling krijgt u de concertkaarten thuisgestuurd. Het is ook mogelijk uw bestelling via een overschrijving te betalen. Dit kunt u aangeven op het bestelformulier.

HOE WERKT DE AMBASSADOR-STRIPPENKAART?

Iedere Ambassador krijgt een strippenkaart die in te wisselen is voor vijf tickets uit onze Ambassador-selectie. Als je online lid wordt krijg je direct na betaling een mailtje waarin een persoonlijke code staat. Met deze code kan je vijf concertkaarten kopen. Je hoeft niet in een keer al je concertkaarten te kopen en kan in meerdere bestellingen je strippen opmaken.

ONLINE: Selecteer het gewenste concert uit de Ambassador-selectie in de agenda door op de knop ‘bestel’ te klikken. Kies het gewenste aantal kaarten per rang en prijstype. Als je het Ambasssadors-tarief kiest wordt gevraagd om de persoonlijke code in te vullen (die recht geeft op maximaal vijf tickets in totaal). Voltooi het bestelproces, en de e-tickets worden direct toegestuurd.

AAN DE KASSA: De Festivalkassa is vanaf 24 augustus dagelijks geopend van 9.00 tot 20.00 uur in Festivalcentrum TivoliVredenburg. Onder vermelding van je persoonlijke code kan je hier direct je festivalkaarten afhalen, je kan hier ook lid worden zodat je direct gebruik kan maken van alle voordelen.

FESTIVALKASSA EN -RESERVERINGSLIJN

De Festivalkassa is gevestigd in het Festivalcentrum TivoliVredenburg, geopend vanaf vrijdag 24 augustus, dagelijks van 09.00 tot 20.00 uur, en vanaf 30 minuten voor aanvang van de late avond concerten. Vanaf 19.00 uur krijgen bezoekers van het 20.00-uur concert voorrang.

Festivalreserveringslijn: 030 232 9010, vanaf maandag 20 augustus dagelijks bereikbaar van 10.00 tot 18.00 uur.

Let op: voor concerten die niet plaatsvinden in TivoliVredenburg kunt u tot twee uur voor aanvang reserveringen afhalen en kaarten kopen bij de Festivalkassa. Daarna kunt uw uitsluitend terecht op de locatie zelf, die een half uur voor aanvang open gaat. Vanaf een kwartier voor aanvang kunnen niet-afgehaalde kaarten weer verkocht worden.

PINNEN? GRAAG!

Om het u zo makkelijk mogelijk te maken kan er bij alle concertlocaties waar kaart- en cd-verkoop plaatsvindt met pinpas en creditcard betaald worden. Dit geldt zowel voor de cd-verkoop als voor het aanschaffen van concertkaarten.

RESERVERINGSLIJN SEIZOENSCONCERTEN

Vanaf maandag 2 oktober 2018 kunt u kaarten voor de seizoensconcerten telefonisch bestellen via 030 232 9010, op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur. Tot twee weken voor het concert krijgt u de kaarten thuisgestuurd na ontvangst van de betaling; per kaart betaalt u € 1,50 transactiekosten, met een maximum van € 7,50 per bestelling. Binnen twee weken voor het concert geldt uw bestelling als reservering en betaalt u (contant) aan de zaal. Vanaf een kwartier voor aanvang kunnen niet-afgehaalde kaarten weer verkocht worden.

LAATSTE INFORMATIE BESCHIKBAARHEID CONCERTKAARTEN

De meest actuele informatie over beschikbaarheid van kaarten vindt u op onze website, per telefoon via 030-232 9010 en op het programmadoek in Festivalcentrum TivoliVredenburg. Wilt u op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief. Daarnaast verschijnt er van 25 augustus tot en met 3 september dagelijks de festivalkrant, met onder meer concertinformatie, fotoreportages, bezoekersinterviews en verhalen van Geschiedenis Magazine. Ook kunt u ons volgen via Facebook en Twitter (#FOMU18) en Instagram.

REDUCTIE

De korting voor Vrienden geldt voor maximaal twee personen per concert. CJP’ers en studenten betalen een extra laag tarief, dat bij concerten in Utrecht ook geldt voor U-pashouders.

SEIZOENSABONNEMENT EN KORTING BIJ VIER SEIZOENSCONCERTEN

U kunt kiezen uit een aantal abonnementen, waarvoor de prijzen zijn gebaseerd op 15 % korting. Deze korting geldt ook als u kaarten bestelt voor minstens vier losse seizoensconcerten (voor elke persoon die vier of meer concerten bezoekt). Bij online bestellingen wordt deze korting automatisch verrekend.

RANGEN EN PLACERING

Bij een aantal locaties zijn de plaatsen ingedeeld in rangen. Rang A biedt plaatsen met het beste zicht op de musici, rang B biedt de wat minder gunstige plaatsen. Bij veel festivalconcerten worden de plaatsen op vak, rij en stoel verkocht; bij de meeste seizoensconcerten, lezingen en een aantal festivalconcerten is er vrije plaatskeuze. Dit staat uiteraard altijd vermeld op uw toegangskaart.

DUUR VAN DE CONCERTEN

De meeste festivalconcerten duren één uur en hebben geen pauze; de concerten van 20.00 uur duren langer en eindigen doorgaans rond 22.00 uur. Afwijkende eindtijden staan vermeld bij het betreffende concert. De seizoensconcerten duren maximaal twee uur, inclusief pauze, tenzij anders vermeld.

UITVERKOCHTE CONCERTEN

Op de website en bij de festivalkassa worden de uitverkochte concerten vermeld.

FRINGECONCERTEN

Fringeconcerten zijn gratis toegankelijk. Voor een aantal van deze concerten is het vanwege de beperkte capaciteit van de locatie noodzakelijk vooraf gratis kaarten af te halen bij de Festivalkassa. Dit kan vanaf 9.00 uur op de dag van het concert zelf. Maximaal twee kaarten per persoon per concert.

Handleiding kaartverkoop
klik hier

Vervoer

HOE KOM IK HET MAKKELIJKSTE BIJ FESTIVALCENTRUM TIVOLIVREDENBURG?

Als u niet in Utrecht woont dan raden wij u aan om met het openbaar vervoer te komen. Het Festivalcentrum TivoliVredenburg ligt op een paar honderd meter (circa 5 min.) loopafstand van Utrecht Centraal en is te bereiken via de Noordertunnel (let op: vanaf 27 augustus gesloten) en via Hoog Catharijne.

Let op: de Noordertunnel is vanaf 27 augustus gesloten. Vanaf dan is de snelste route naar TivoliVredenburg via de winkel 'Sissy Boy' in de Boven Vredenburgpassage, door de draaideuren in de Stadskamer (boven de gracht). Neemt u deze route? Dan kunt u de borden richting TivoliVredenburg volgen. Let op: de hoofdingang van Hoog Catharijne is na 22.00 uur gesloten. 

WERKZAAMHEDEN AAN HET SPOOR

Tijdens het Festival Oude Muziek zijn er op diverse dagen werkzaamheden aan het spoor. Plan daarom uw bezoek zorgvuldig. Klik hier voor een overzicht.

LAATSTE TREIN GEMIST?

Vrijwel alle concerten van het Festival Oude Muziek zijn vroeg genoeg afgelopen om uw laatste trein te halen. Mocht dit toch niet het geval zijn, dan zijn er enkele alternatieve vervoersmogelijkheden. 

Op Utrecht Centraal en op diverse plekken in de binnenstad zijn er taxistandplaatsen. Let wel op: taxikosten kunnen hoog oplopen. De NS Zonetaxi is goedkoper, echter is dit ook alleen voor korte afstanden aan te raden.

Via Greenwheels kunt u relatief goedkoop een auto lenen om zelf mee naar huis te rijden (inschrijving verplicht). De auto’s van Greenwheels zijn te reserveren in heel Utrecht. Ga voor meer informatie naar de website van Greenwheels.

Bij MyWheels en Snappcar kunt u ook particuliere auto’s delen.

Via Blablacar kunt u een lift naar huis regelen (inschrijving verplicht). Ga voor meer informatie naar de website van Blablacar.

PARKEREN

Parkeren in het centrum van Utrecht is niet gemakkelijk. Wij raden u dan ook aan om met het openbaar vervoer te komen of uw auto te parkeren op één van de P&R-terreinen aan de rand van de stad. Komt u met de auto? Bekijk dan op deze plattegrond waar de parkeergelegenheden zijn en welke kosten hieraan zijn verbonden.

PROGRAMMAINFORMATIE 

Op onze website kunt u zowel voor het hoofdprogramma als de gratis fringeconcerten (vanaf 14 augustus) het complete programma per concert vinden. Klik via de concertagenda of via het festivalschema op het concert van uw keuze, en u komt vanzelf terecht bij het volledige concertprogramma. Voor wie aan een programma alleen niet genoeg heeft, is er natuurlijk altijd nog het programmaboek, waarin uitgebreide artikelen en toelichtingen bij het festival en de concerten staat. Let op: concertprogramma's zijn altijd onder voorbehoud.

 

Toegankelijkheid

VAN LOCATIE NAAR LOCATIE 

Klik hier om een plattegrond met al onze Festivallocaties te openen.

Hoe lang is het lopen tussen de locaties?
De concertlocaties van het Festival Oude Muziek liggen vrijwel altijd op een comfortabele loofafstand van elkaar. Om uit te rekenen hoeveel tijd u kwijt bent met het lopen van locatie naar locatie kunt u kijken op onderstaande loopafstandentabel.

Mocht u de afstand tussen twee locaties alsnog te ver vinden, dan kunt u altijd gebruik maken van het busvervoer. De meest actuele vertrektijden zijn op te vragen via 9292.nl. Ook is het mogelijk om ov-fietsen te huren op verschillende plekken in de stad zoals Utrecht Centraal, Utrecht Overvecht, Utrecht Lunetten, en P+R De Uithof 

 

TOEGANKELIJKHEID VOOR ROLSTOELGEBRUIKERS

Als u gebruik wilt maken van rolstoelplaatsen kunt u het beste telefonisch (030 232 9010) of schriftelijk bestellen. Wanneer u in het Muziekgebouw aan ’t IJ, TivoliVredenburg of Muziekgebouw Eindhoven naar seizoensconcerten gaat, raden wij u aan om via de concertzaal zelf te bestellen

Algemeen

SERVICE, GEVONDEN VOORWERPEN EN ANDERE VRAGEN
Met al uw vragen over het festival en service kunt u terecht bij de Festivalkassa in Festivalcentrum TivoliVredenburg.

BEELD- EN GELUIDOPNAMES 

Tijdens het festival maken AVROTROS, Radio 4, Concerto Media en de Concertzender opnames van concerten en verzorgen zij radio- en
webcastuitzendingen. Bij sommige concerten zullen fotografen aanwezig zijn. Alle betrokkenen doen hun uiterste best
om bezoekers daarvan geen hinder te laten ondervinden. Het is niet toegestaan om zonder toestemming zelf beeld- en/
of geluidopnames te maken.