Veelgestelde vragen

Kaartverkoop

ONLINE BESTELLEN

Vanaf 1 juni 2018 (voor Vrienden die € 80 of meer doneren: 15 mei 10.00 uur; voor overigen Vrienden, 22 mei, 10.00 uur) kunt u kaarten kopen via de concertagenda of het festivalschema. Vanaf 2017 werken wij met een nieuw kaartverkoopsysteem. Bestellen gaat daarom niet meer met een inlognaam en wachtwoord, maar enkel met uw emailadres.

Als Vriend maakt u gebruik van de Vriendenkorting door een unieke Vriendencode, die we u per mail hebben toegezonden. Mocht u uw code kwijt zijn, dan is deze op te vragen via vrienden@oudemuziek.nl of via 030 232 9010 (maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur).

Per kaart betaalt u € 1.50 transactiekosten met een maximum van € 7.50 per bestelling. Na betaling via iDEAL worden de kaarten binnen enkele weken toegestuurd. Indien het concert binnen vijf dagen plaatsvindt, worden de kaarten niet meer verstuurd maar geldt een afdruk van uw e-mailbevestiging als toegangsbewijs.

SCHRIFTELIJK BESTELLEN

Het betalen van een schriftelijke bestelling gaat vanaf 2018 niet meer per eenmalige machtiging maar per iDEAL. Vul het bijgevoegde bestelformulier in en stuur het naar ons op. Na ontvangst mailen wij u een overzicht van bestelde concertkaarten ter controle en ontvangt u een iDEAL link waarmee u in één keer uw complete bestelling kunt afrekenen. Na de ontvangst van de betaling krijgt u de concertkaarten thuisgestuurd. Het is ook mogelijk uw bestelling via een overschrijving te betalen. Dit kunt u aangeven op het bestelformulier.

FESTIVALKASSA EN -RESERVERINGSLIJN

De Festivalkassa is gevestigd in het Festivalcentrum TivoliVredenburg, geopend vanaf vrijdag 24 augustus, dagelijks van 09.00 tot 20.00 uur, en vanaf 30 minuten voor aanvang van de late avond concerten. Vanaf 19.00 uur krijgen bezoekers van het 20.00-uur concert voorrang.

Festivalreserveringslijn: 030 232 9010, vanaf maandag 20 augustus dagelijks bereikbaar van 10.00 tot 18.00 uur.

Let op: voor concerten die niet plaatsvinden in TivoliVredenburg kunt u tot twee uur voor aanvang reserveringen afhalen en kaarten kopen bij de Festivalkassa. Daarna kunt uw uitsluitend terecht op de locatie zelf, die een half uur voor aanvang open gaat. Vanaf een kwartier voor aanvang kunnen niet-afgehaalde kaarten weer verkocht worden.

PINNEN? GRAAG!

Om het u zo makkelijk mogelijk te maken kan er bij alle concertlocaties waar kaart- en cd-verkoop plaatsvindt met pinpas en creditcard betaald worden. Dit geldt zowel voor de cd-verkoop als voor het aanschaffen van concertkaarten.

RESERVERINGSLIJN SEIZOENSCONCERTEN

Vanaf maandag 2 oktober 2018 kunt u kaarten voor de seizoensconcerten telefonisch bestellen via 030 232 9010, op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur. Tot twee weken voor het concert krijgt u de kaarten thuisgestuurd na ontvangst van de betaling; per kaart betaalt u € 1,50 transactiekosten, met een maximum van € 7,50 per bestelling. Binnen twee weken voor het concert geldt uw bestelling als reservering en betaalt u (contant) aan de zaal. Vanaf een kwartier voor aanvang kunnen niet-afgehaalde kaarten weer verkocht worden.

LAATSTE INFORMATIE BESCHIKBAARHEID CONCERTKAARTEN

De meest actuele informatie over beschikbaarheid van kaarten vindt u op onze website, per telefoon via 030-232 9010 en op het programmadoek in Festivalcentrum TivoliVredenburg. Wilt u op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief. Daarnaast verschijnt er van 25 augustus tot en met 3 september dagelijks de festivalkrant, met onder meer concertinformatie, fotoreportages, bezoekersinterviews en verhalen van Historisch Nieuwsblad. Ook kunt u ons volgen via Facebook en Twitter (#FOMU18).

REDUCTIE

De korting voor Vrienden geldt voor maximaal twee personen per concert. CJP’ers en studenten betalen een extra laag tarief, dat bij concerten in Utrecht ook geldt voor U-pashouders.

SEIZOENSABONNEMENT EN KORTING BIJ VIER SEIZOENSCONCERTEN

U kunt kiezen uit een aantal abonnementen, waarvoor de prijzen zijn gebaseerd op 15 % korting. Deze korting geldt ook als u kaarten bestelt voor minstens vier losse seizoensconcerten (voor elke persoon die vier of meer concerten bezoekt). Bij online bestellingen wordt deze korting automatisch verrekend.

RANGEN EN PLACERING

Bij een aantal locaties zijn de plaatsen ingedeeld in rangen. Rang A biedt plaatsen met het beste zicht op de musici, rang B biedt de wat minder gunstige plaatsen. Bij veel festivalconcerten worden de plaatsen op vak, rij en stoel verkocht; bij de meeste seizoensconcerten, lezingen en een aantal festivalconcerten is er vrije plaatskeuze. Dit staat uiteraard altijd vermeld op uw toegangskaart.

DUUR VAN DE CONCERTEN

De meeste festivalconcerten duren één uur en hebben geen pauze; de concerten van 20.00 uur duren langer en eindigen doorgaans rond 22.00 uur. Afwijkende eindtijden staan vermeld bij het betreffende concert. De seizoensconcerten duren maximaal twee uur, inclusief pauze, tenzij anders vermeld.

UITVERKOCHTE CONCERTEN

Op de website en bij de festivalkassa worden de uitverkochte concerten vermeld.

FRINGECONCERTEN

Fringeconcerten zijn gratis toegankelijk. Voor een aantal van deze concerten is het vanwege de beperkte capaciteit van de locatie noodzakelijk vooraf gratis kaarten af te halen bij de Festivalkassa. Dit kan vanaf 9.00 uur op de dag van het concert zelf. Maximaal twee kaarten per persoon per concert.

Handleiding kaartverkoop
klik hier

Vervoer

HOE KOM IK HET MAKKELIJKSTE BIJ FESTIVALCENTRUM TIVOLIVREDENBURG?

Als u niet in Utrecht woont dan raden wij u aan om met het openbaar vervoer te komen. Het Festivalcentrum TivoliVredenburg ligt op een paar honderd meter (circa 5 min.) loopafstand van Utrecht Centraal en Hoog Catharijne. Via station Utrecht Centraal komt u het makkelijkste bij TivoliVredenburg als u gebruik maakt van de Noordertunnel. De tunnel komt uit op het Smakkelaarsveld met rechts de MediaMarkt. Direct over de brug ziet u het Festivalcentrum TivoliVredenburg. Deze route heeft geen roltrappen en liften. De route door winkelcentrum Hoog Catharijne heeft dit wel. Neemt u deze route? Dan kunt u de borden richting TivoliVredenburg volgen. Let op: de hoofdingang van Hoog Catharijne is na 22.00 uur gesloten. 

WERKZAAMHEDEN AAN HET SPOOR

Tijdens het Festival Oude Muziek zijn er op diverse dagen werkzaamheden aan het spoor. Plan daarom uw bezoek zorgvuldig. Klik hier voor een overzicht.

KOOP UW TREINKAARTEN MET KORTING

Speciaal voor de bezoekers van het Festival Oude Muziek is het in de twee festivalweekenden mogelijk om een Evenementenretour aan te schaffen: een dagkaart voor twee personen voor € 19.90, geldig op vrijdag, zaterdag of zondag vanaf 11 uur. Het Evenementenretour moet online worden aangeschaft via deze link.

PARKEREN

Parkeren in het centrum van Utrecht is niet gemakkelijk. Wij raden u dan ook aan om met het openbaar vervoer te komen of uw auto te parkeren op één van de P&R-terreinen aan de rand van de stad. Komt u met de auto? Bekijk dan op deze plattegrond waar de parkeergelegenheden zijn en welke kosten hieraan zijn verbonden.

Programmainformatie

Vorig jaar publiceerden we alle programmainformatie van de hoofdconcerten al op onze website, dit jaar hebben we hetzelfde gedaan voor de fringeconcerten. Klik via de concertagenda of via het festivalschema op het concert van uw keuze, en u komt vanzelf terecht bij het volledige concertprogramma. Voor wie aan een programma alleen niet genoeg heeft, is er natuurlijk altijd nog het programmaboek, waarin uitgebreide artikelen en toelichtingen bij het festival en de concerten staat. 

Toegankelijkheid

VAN LOCATIE NAAR LOCATIE 

De concertlocaties van het Festival Oude Muziek liggen vrijwel altijd op een comfortabele loofafstand van elkaar. Om uit te rekenen hoeveel tijd u kwijt bent met het lopen van locatie naar locatie kunt u kijken op onderstaande loopafstandentabel.

Mocht u de afstand tussen twee locaties alsnog te ver vinden, dan kunt u altijd gebruik maken van het busvervoer. De meest actuele vertrektijden zijn op te vragen via 9292.nl. Ook is het mogelijk om ov-fietsen te huren op verschillende plekken in de stad zoals Utrecht Centraal, Utrecht Overvecht, Utrecht Lunetten, en P+R De Uithof 

 

 TOEGANKELIJKHEID VOOR ROLSTOELGEBRUIKERS

Als u gebruik wilt maken van rolstoelplaatsen kunt u het beste telefonisch (030 232 9010) of schriftelijk bestellen. Wanneer u in het Muziekgebouw aan ’t IJ, TivoliVredenburg of Muziekgebouw Eindhoven naar seizoensconcerten gaat, raden wij u aan om via de concertzaal zelf te bestellen

Algemeen

SERVICE, GEVONDEN VOORWERPEN EN ANDERE VRAGEN
Met al uw vragen over het festival en service kunt u terecht bij de Festivalkassa in Festivalcentrum TivoliVredenburg.

BEELD- EN GELUIDOPNAMES 

Tijdens het festival maken AVROTROS, Radio 4 en de Concertzender opnames van concerten en verzorgen zij radio- en
webcastuitzendingen. Bij sommige concerten zullen fotografen aanwezig zijn. Alle betrokkenen doen hun uiterste best
om bezoekers daarvan geen hinder te laten ondervinden. Het is niet toegestaan om zonder toestemming zelf beeld- en/
of geluidopnames te maken.