Passe-partout Dag van de Franse barok Amsterdam

Passe-partout Dag van de Franse barok Amsterdam

Over dit concert

De soundtrack van de Grand Siècle: driemaal Franse barok
Zoals dat gaat met elke nieuwe trend, kreeg ook de piepjonge Franse barok het wel eens hard te verduren van critici die haar grillige karakter, wulpse melodiek en gedurfde harmonieën niet konden smaken. Het woord ‘barroque’ duikt voor het eerst op in een brief van een traditionalist, die aanstoot nam aan de ‘brutale klanken’ en het ‘lawaai als van wilde dieren’ waarmee grote vernieuwers hun publiek bestookten.

Daar denken we anno nu helemaal anders over: de glansrijke muziek van de Grand Siècle blijft eindeloos fascineren! Franse barok, dat is grootse en zinnelijke muziek, rijk als velours, heerlijk dramatisch, een beetje flamboyant en immer stijlvol.

Één dag is niet genoeg om alle uithoeken van het repertoire te verkennen, maar de drie staaltjes barokspektakel op het programma prikkelen de oren beslist. Tweemaal gaat het instrumentaal, met muziek van Marais tot Rameau. Met de passiemuziek van Charpentier halen we alles uit de kast: intimiteit, intensiteit en klankrijkdom gevat in een elegante soundtrack voor bezinning en introspectie.

Seizoen Oude Muziek 2023/2024

Klik op de datum om kaarten te bestellen:

za 1 mrt 2023 / 20.00 - stad, locatie

Programma

programma

Musici

bezetting

OVER DE UITVOERENDEN

bio

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?

Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!