Maarten Engeltjes & PRJCT Amsterdam

Over dit concert

Lamento

Drammen, knorren, zachtjes zieltogen of hartverscheurend janken: pijn laat zich op oneindig veel manieren uiten. Voeg muziek toe aan die mix en je krijgt een verbluffende waaier aan liederen die tussen klacht, spijt en hoop zoeken naar lichtpuntjes in de duisternis. Maarten Engeltjes en PRJCT Amsterdam tekenen voor Dieterich Buxtehude, Philipp Heinrich Erlebach en Johann Sebastian Bach.

Musici

Maarten Engeltjes countertenor 
Rie Kimura viool I 
Matthea de Muynck viool II 
Simone Siviero, Francesco Bergamini altviool 
Evan Buttar cello, viola da gamba 
Alon Portal contrabas 
Edoardo Valorz orgel 

Programma

Johann Christoph Bach 1642-1703
Ach, dass ich Wasser’s g’nug hätte

Franz Tunder 1614-1667 
Salve mi Jesu

Heinrich Ignaz Franz von Biber 1644-1704 
Passacaglia instrumentaal, solo: Rie Kimura 

Dieterich Buxtehude 1637-1707 
Klaglied 

Anoniem ca. 1650 
Daphne instrumentaal, solo: Edoardo Valorz 

Philipp Heinrich Erlebach 1657-1714 
Wer sich dem Himmel übergeben 

Johann Sebastian Bach 1685-1750 
Widerstehe doch der Sünde, BWV 54 
Aria: Widerstehe doch der Sünde 
Recitatief: Die Art verruchter Sünden 
Aria: Wer Sünde tut, der ist vom Teufel
 

Programma onder voorbehoud 

OVER DE UITVOERENDEN

‘Een stem waar je naar wilt blijven luisteren,’ loofde de Volkskrant de Nederlandse contratenor Maarten Engeltjes naar aanleiding van diens meest recente cd-release. Rond en zalvend, eerlijk en gloedvol en met dat gouden randje dat ‘mooi’ tot ‘excellent’ verheft, leidde Engeltjes’ stem in ongeveer twintig jaar naar de meest gerenommeerde operabühnes en concertpodia. Met een hart voor barok en eigentijds repertoire zorgt Engeltjes er bij elke uitvoering voor dat zijn eigen verwondering ten aanzien van bekende en minder bekende meesterwerken ook door het publiek intens wordt beleefd.

Met een debuut-cd bij het platenlabel Sony (Bach: Forgotten arias, 2019) nam de carrière van barokorkest PRJCT Amsterdam in 2019 een hoge vlucht. Het in 2017 door contratenor Maarten Engeltjes opgerichte ensemble is niet enkel een kweekvijver voor talentvolle musici maar ook een vrijplaats voor barokuitvoeringen met visie en temperament. Tussen zoete bekoring en glashelder contrapunt staat PRJCT Amsterdam voor barok met peper en zout, die zowel aspirant-melomanen als fijnproevers zal weten te bekoren.

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!