Ensemble Correspondances / Sébastien Daucé

Over dit concert

Charpentier: Leçons de Ténèbres

Net vóór het licht wordt, is de duisternis het sterkst. Dat is de symboliek achter de christelijke rituelen voor de ‘tenebrae’: gebedsdiensten in de laatste dagen van de Vasten, waarin men lamentaties zong en stapsgewijs kaarsen doofde. In het Frankrijk van de Grand Siècle weerklonken Leçons de Ténèbres overal, van rijke basilieken tot bescheiden dorpskerken. Die diversiteit schemert door in het oeuvre van Marc-Antoine Charpentier waaruit Ensemble Correspondances een majestueus drieluik koos, bestemd voor de Jezuïetenorde.

Musici

Ensemble Correspondances
Sébastien Daucé muzikale leiding

Programma

Marc-Antoine Charpentier 1643-1704
Leçons de ténèbres

Programma onder voorbehoud

OVER DE UITVOERENDEN

Ensemble Correspondances werd geboren toen de organist en klavecinist Sébastien Daucé in 2008 enkele van zijn medestudenten aan het conservatorium van Lyon rond zich verzamelde. Tussen de musici kwam een unieke samenwerking tot bloei, met als ultieme doel de emotie en expressie van minder bekend of ten onrechte vergeten repertoire bloot te leggen. Sinds zijn oprichting heeft de groep zich voornamelijk toegelegd op Franse religieuze muziek uit de zeventiende eeuw, met bijzondere aandacht voor het repertoire van Marc-Antoine Charpentier. De opnamen van het ensemble (Harmonia Mundi) wisten al enkele van de mooiste bekroningen weg te kapen, waaronder de Choc 2014 (Classica), een Echo voor World Premiere Recording of the Year 2016 en de Diapason d’Or 2018.


Michel-Richard de Lalande: Grands Motets, Dies irae, Miserere, Veni creator

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?
Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!