Dionysos Now! / Tore Tom Denys

Over dit concert

Adriaen Willaerts vergeten meesterwerk

500 jaar nadat musici uit de Lage Landen in heel Europa furore maakten, blijven onze contreien een keurmerk voor polyfonie. Het levende bewijs: Dionysos Now!, een van de meest opwindende oudemuziekformaties van nu. Dat juist Adriaen Willaert, ooit de ster-kapelmeester van de San Marco in Venetië, in het oog staat van de storm die tenor en oprichter Tore Tom Denys wil ontketenen, is geen toeval: met het West-Vlaamse Roeselare delen ze dezelfde geboortegrond. Willaerts Missa Mittit ad Virginem verscheen dankzij dit ensemble voor het eerst op cd en siert nu ook onze concertaffiche.

Musici

Terry Wey countertenor
Bern Oliver Fröhlich, Jan Petryka, Julian Podger tenor
Tim Scott Whiteley bariton
Joachim Höchbauer bas
Tore Tom Denys tenor en muzikale leiding

Programma

Adriaen Willaert c. 1490-1562
Missa Mittit ad Virginem

Programma onder voorbehoud

OVER DE UITVOERENDEN

Zes stemmen, tonnen ervaring, een ijzersterke overtuiging en een onvermoeibare drive: dat is het kapitaal van Dionysos Now!, het in 2020 gestarte passieproject van de Belgische tenor Tore Tom Denys. Met Wenen als thuisbasis en wereldwijde concertervaring, zetten de zangers zich onverdroten in als ambassadeurs van de Frans-Vlaamse polyfonisten. Vertrekpunt zijn steeds de originele manuscripten en drukken die de voetsporen dragen van componisten als Adriaen Willaert, Denys’ stadsgenoot en ultieme bron van inspiratie. Maar de vertolkingen van het ensemble staan met beide benen in het heden, dankzij het stemmenspel op het scherp van de snede en de immersieve kwaliteit van de ensemblesound die zich als een kathedraal van klank verheft uit de individuele partijen. Met drie opnames op vinyl gewijd aan Willaert kiest het ensemble ook qua discografie voor kwaliteit, duurzaamheid en originaliteit.

 

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?

Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!