Boulanger, Pierre & Fortin

Over dit concert

Gratie, branie, fantasie

Virtuoos en weelderig repertoire voor gamba, viool en klavecimbel: dit recital voert recht naar het hart van de Franse barok. Doordeweekse triosonates? Dan kent u de Boismortier, Rebel en Francoeur nog niet: zij herschikten de gebruikelijke muzikale rolverdeling tot een fascinerend spel met de gamba als dubbelagent, schipperend tussen solo en continuo. 

Musici

Simon Pierre viool 
Lucile Boulanger basviool  
Olivier Fortin klavecimbel  

Programma

Joseph Bodin de Boismortier 1689-1755 
Sonate Op. 50 nr. 6  
Largo 
Allegro 
Larghetto 
Allegro 
 

Louis-Antoine Dornel ca. 1689-na 1756  
Sonate Op. 3 nr. 3  
Prélude Lentement 
Fugue Gay 
Lentement Doux 
Chaconne Gracieuse 
 

François Francoeur 1698-1787 
Sonate XII 
Adagio 
Courante 
Sicilienne 
Rondeau 
 
(uit: Sonates a violon seul avec la basse continüe, Livre II, Parijs 1733)

Jean-Féry Rebel 1666-1747  
Sonate IV 
Gracieusement 
Viste 
Récit - Gay 
Gigue 
 
(uit: Sonates à Violon seul mellées de plusieurs recits pour la viole, Parijs 1713) 

Jean-Marie
Leclair
1697-1764 
Sonate Op. 4 nr. 1 
Adagio 
Allegro ma non troppo 
Largo 
Allegro 
 

Antoine [le père] Forqueray 1672-1745 
Le Carillon de Passy 
La Leclair  
(uit: Pièces de viole, Parijs 1747) 

Jean-Philippe Rameau 1683-1764 
Concert III 
La Lapoplinière 

La Timide 
Tambourins 
 
(uit: Pièces de clavecin en concerts, Parijs 1741) 

Programma onder voorbehoud 

OVER DE UITVOERENDEN

De Franse gambiste Lucile Boulanger kreeg haar eerste gambalessen op vijfjarige leeftijd. Ze studeerde bij Christophe Coin aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse in Parijs en won verschillende internationale competities, waaronder Wettbewerb Bach-Abel in Köthen, de Società Umanitaria Musical Competition in Milaan, en de MA Competition in Brugge. Boulanger speelt onder andere bij Pygmalion, Ensemble Correspondances, Ricercar Consort en Les Talens Lyriques.

Een workshop in de Alpen en een ontmoeting met levende vioollegende François Fernandez deden de fascinatie van Simon Pierre voor oude muziek ontvlammen tot een levenslange passie. De in Bordeaux geboren violist zwaaide met succes af na een studie bij Odile Edouard aan het conservatorium van Lyon. Masterclasses bij onder meer Pierre Hantaï, Amandine Beyer, Enrico Onofri en Christoph Coin hebben zijn fascinatie voor de barokviool en zijn liefde voor componisten als Corelli, Tartini en Bach enkel versterkt. Vandaag reist Simon Pierre de meest eminente oudemuziekpodia af onder de gelederen van ensembles als Le Banquet Céleste, Ensemble Masques, Ensemble Pygmalion, Ensemble Correspondances en andere toppers van de huidige barokscene.

Klavecinist en organist Olivier Fortin raakte als jongen van acht al gefascineerd door toetsen. Zowat vijftienjaar later verliet hij het conservatorium van het Canadese Quebec met diploma’s, accolades en een massa plannen. Die brachten hem onder meer naar Parijs, waar hij in de klas van Pierre Hantaï belandde, en Amsterdam, waar Bob van Asperen zijn leermeester werd. Nadat Fortin als solist diverse internationale prijzen in de wacht sleepte, bouwde hij ook aan een schitterende portfolio als kamermusicus, onder meer bij het (mede door hem gestichte) Ensemble Masques, Capriccio Stravagante, Tafelmusik, Les Boréades en Les Voix humaines. Fortin doceert aan het conservatorium van Quebec, de Cluny Early Music Summer School en de École Supérieure de Musique de Bourgogne-Franche-Comté.


Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?

Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!