Tiburtina Ensemble / Barbora Kabátková

Over het concert

Ordo virtutum

Het oeuvre van Hildegard von Bingen bestaat voornamelijk uit liturgische muziek. De uitzondering is Ordo virtutum: een religieus theaterstuk met educatieve strekking of ‘moraalspel’. De plot: de oeroude strijd tussen goed en kwaad, die wordt uitgevochten tussen de deugden en de duivel. Om het drama tot leven te brengen, schreef Hildegard meer dan tachtig melodieën in een stijl die meer down-to-earth is dan we van haar gewend zijn. Het Tsjechische Tiburtina Ensemble brengt het middeleeuwse spektakelstuk tot leven in een gepast eerbetoon aan de legendarische kunstenares.

Programma

Hildegard von Bingen 1098-1179
Ordo Virtutum

Programma onder voorbehoud

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Cultuur van de Tsjechische Republiek.

Musici

Ivana Bilej Brouková, Daniela Čermáková, Tereza Böhmová, Anna Chadimová Havlíková, Sabine Lutzenberger, Kamila Mazalová, Marnix De Cat, Renata Zafková zang

Kateřina Ghannudi harp
Margit Übellacker dulce melos
Thomas Wimmer vedel

Barbora Kabátková zang, harp, dramaturgie en muzikale leiding

OVER DE UITVOERENDEN

Tiburtina Ensemble is gevestigd in Praag en staat onder leiding van Barbora Kabátková. De groep vrouwelijke vocalisten werd in 2008 gevormd door oud-leden van de Schola Benedicta. Het repertoire van het Tiburtina Ensemble bestaat voornamelijk uit gregoriaans en middeleeuwse polyfonie. Het ensemble is vooral geïnteresseerd in een correcte tekstdeclamatie, en baseert deze op onderzoek naar de contemporaine theorie en muziekpraktijk.

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?




Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!