Teun & Teun

OVER DIT CONCERT

Suites van Bach en Dieupart

Niemand weet waarom Bach zijn eerste zes klaviersuites ‘Engelse suites’ noemde. Had een Britse mecenas de compositieopdracht gegeven? Droomde hij van een overzeese triomf? Of was het de naar Engeland uitgeweken Fransman Charles Dieupart die met zijn Six suittes de clavessin tot voorbeeld strekte? Met één Teun op blokfluit en één aan het klavecimbel presenteren Teun & Teun arrangementen van dit canonieke repertoire die het oorspronkelijke contrapunt van Bach en Dieupart prachtig uitlichten.

PROGRAMMA

Johann Sebastian Bach 1685-1750
Engelse suite nr. 2 in a, BWV 807
Prelude
Allemande
Courante
Sarabande
Bourrée I
Bourrée II
Gigue

Charles Dieupart na 1667-ca. 1740
Suite nr. 6 in f
Ouverture
Allemande
Courante
Sarabande
Gavotte
Minuet
Gigue

Johann Sebastian Bach
Engelse suite nr. 1 in A, BWV 806
Prelude
Allemande
Courante I
Courante II
Sarabande
Bourrée I
Bourrée II
Gigue

Programma onder voorbehoud

over de uitvoerenden

Teun Wisse (blokfluit) en Teun Braken (klavecimbel), oftewel Teun & Teun, ontmoetten elkaar op het conservatorium in Utrecht. Met repertoire van de zeventiende eeuw tot het heden speelde het duo op podia in Nederland, Duitsland, Schotland, Bulgarije en Zwitserland. Centraal in hun muzikale benadering staat het retorische karakter van barokmuziek, en de muzikale en maatschappelijke context waarin de muziek geschreven en gespeeld is. Het duo trad op in de Fringe van het Festival Oude Muziek Utrecht en tijdens de speciale editie van het festival in 2020. In 2021 wonnen Teun & Teun de publieksprijs en de OOM-prijs op de Baroque Edition van het Internationaal van Wassenaer Concours 2021.

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?
Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!