Ars Choralis Coeln / Maria Jonas


OVER DIT CONCERT

Het vuur van de ziel

Hildegard von Bingen wilde met haar composities raken aan de essentie van het zijn: het streven naar volmaakte eenheid met God. Ze probeerde de spirituele en emotionele krachten van de mens via muziek te beroeren, en nam de harmonische en symfonische kwaliteiten van de ziel daarbij als aanknopingspunt. Met stem, vedel, bellen en liederen uit de visionaire bundel Symphonia armonie celestium revelationum wakkert Ars Choralis Coeln het vuur van Hildegards bezweringen weer aan.

SEIZOEN OUDE MUZIEK 2022/2023

MUSICI

Pamela Petsch, Stefanie Brijoux, Cora Schmeiser zang
Susanne Ansorg vedel, bellen
Maria Jonas zang en muzikale leiding

PROGRAMMA

Hildegard von Bingen 1098-1179
O virtus sapientie
O eterne Deus
Quia ergo femina
Cum erubuerint
Karitas
O viriditas digiti Dei
O virga ac diadema
O vis eternitatis
O quam mirabilis est
O viridissima virga

Programma onder voorbehoud

over de uitvoerenden

Ars Choralis Coeln debuteerde tijdens het muziekfestival Romanischer Sommer 2004 in Keulen. Al vanaf het allereerste begin legt het ensemble zich toe op de muziek van Hildegard von Bingen. Daarnaast verkent het gezelschap onder leiding van Maria Jonas de manuscripten in de bibliotheek van het aartsbisdom en de kathedraal van Keulen.

De Keulse mezzo-sopraan Maria Jonas is gespecialiseerd in vroege, hedendaagse en geïmproviseerde muziek. Ze was te horen bij toonaangevende gezelschappen zoals het Hilliard Ensemble, de English Baroque Soloists en Sequentia en zong in beroemde zalen, waaronder Carnegie Hall, Concertgebouw Amsterdam en Teatro Real de Madrid. Maria Jonas vergelijkt zichzelf met een trobairitz – een vrouwelijke troubadour uit twaalfde en dertiende eeuw. Ze is de oprichter en muzikaal leider van Ars Choralis Coeln, een vocaal ensemble voor middeleeuwse muziek.

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?
Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!