422play

OVER DIT CONCERT

Alle registers open

Verscholen achter het machtige pijpwerk van majestueuze orgels spelen twee toetsenmeesters samen – dus met vier handen en vier voeten – de sterren van de hemel in een uniek concert. Het Belgisch-Nederlandse orgelduo Bart Jacobs en Reitze Smits koppelt een concerto voor drie trompetten van Telemann aan een imaginair orgelconcerto van Bach en een jeugdwerk van Mendelssohn.

MUSICI

Bart Jacobs, Reitze Smits orgel

PROGRAMMA

Georg Philipp Telemann 1681-1767
Concerto in D, TWV 54:D3
Intrada
Grave
Allegro
Largo
Vivace

Entr’acte

Johann Sebastian Bach 1685-1750
Concerto in D
Allegro (BWV 1045)
Adagio (BWV 29)
Presto (BWV 29)

Entr’acte

Felix Mendelssohn 1809-1847
Sinfonia XII in g
Grave
Allegro
Andante
Allegro molto

Programma onder voorbehoud

over de uitvoerenden

De succesvolle organisten Bart Jacobs en Reitze Smits bundelen de krachten als orgelduo 422play. Geïnspireerd door Engels repertoire voor twee spelers aan één klavier – bekend onder de titel ‘For two to play’ – nemen de musici samen plaats aan één orgel. Met vier handen en vier voeten verkent het Belgisch-Nederlandse orgelduo de mogelijkheden van het instrument, waarbij muziek van Locke en Purcell wordt afgewisseld met eigen bewerkingen van Debussy, Ravel en Mozart. In 2021 verscheen het debuutalbum 422play in Brussels Cathedral.

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?
Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!