Gesualdo Consort Amsterdam / Harry van der Kamp

Over het concert

Sweelincks psalmen
De muziek van Jan Pieterszoon 
Sweelinck en de stemmen van het Gesualdo Consort Amsterdam vormen een droomhuwelijk. Het vocale collectief onder leiding van Harry van der Kamp oogstte wereldwijd lof voor zijn grensverleggende opname van Sweelincks complete vocale oeuvre. Ditmaal doet het vocaal ensemble een greep uit Sweelincks zeven- en achtstemmige psalmen en de ‘Rimes françoises et italiennes

Programma

Jan Pieterszoon Sweelinck 1562-1621 
Zeven- en achtstemmige psalmen en een selectie uit de Rimes françoises et italiennes 
 
Programma onder voorbehoud 

Musici

Stephanie Petitlaurent, Nele Gramß sopraan 
Terry Wey, Marnix De Cat alt 
Adriaan De Koster, Harry van Berne tenor 
Kees Jan de Koning bas 
Harry van der Kamp bas en muzikale leiding

Menno van Delft klavecimbel

Biografie

Vernoemd naar de illustere Carlo Gesualdo – een van de meest markante muzikale persoonlijkheden op het snijpunt van renaissance en barok – hoeft het niet te verbazen dat Gesualdo Consort Amsterdam van bijzondere programma’s zijn handelsmerk heeft gemaakt. In kleine vocaal-instrumentale bezettingen weet het internationale gezelschap, aangevoerd door Harry van der Kamp, steeds opnieuw te verrassen met onverwachte programma’s uit bijna 700 jaar muziek. Het Gesualdo Consort Amsterdam realiseerde tal van opnamen van minder bekend repertoire, dat dankzij jubelende kritieken en tal van prijzen (waaronder een Echo Klassik, de Diapason Découverte en Edison Klassiek) door een breed publiek werd herontdekt. Met Het Sweelinck Monument leverde het ensemble een onschatbare bijdrage aan de herwaardering van een van Nederlands grootste componisten.

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Email is verplicht!