Ensemble Masques / Olivier Fortin & Emmanuel Frankenberg

Over het concert

Barista Bach 

Koffiecultuur, kenmerkend voor millennials? Wie zijn Bach-geschiedenis kent, weet wel beter. Ensemble Masques nodigt uit in Café Zimmermann, een hotspot in Leipzig waar Bach en zijn zonen live te horen waren. Met Bachs concerti voor twee klavecimbels presenteren de jonge Nederlandse klavecinist Emmanuel Frankenberg en Olivier Fortin muzikaal vakmanschap op het scherpst van de snede. De derde orkestsuite met de beruchte 'Air op de G-snaar' is de taart bij dit bijzondere bakje troost.

Musici

Noyuri Hazama viool
Kathleen Kajioka altviool
Mélisande Corriveau cello
Maria Vahervuo contrabas
Emmanuel Frankenberg klavecimbel
Olivier Fortin klavecimbel en muzikale leiding

Programma

Johann Sebastian Bach 1685-1750
Concert voor twee klavecimbels in c, BWV 1062 
Orkestsuite nr. 3 in D, BWV 1068 

Jean Henri d’Anglebert 1629-1691 arr.
Courante 
Courante 
Sarabande ‘Jeunes Zéphirs’ 
Sarabande 

Jean-Baptiste Lully 1632-1687 / Jean Henri d’Anglebert arr.
Cadmus et Hermione, LWV 49
Ouverture
Phaëton, LWV 61
Chaconne

Johann Sebastian Bach 
Concert voor twee klavecimbels in C, BWV 1061
 

 

Programma onder voorbehoud

Biografie

Een wisselende bezetting rond een kern van zes musici, vertolkingen met diepgang en emotie, projecten waarin muziek, poëzie, dans en theater elkaar ontmoeten: het unieke DNA van Ensemble Masques maakt van deze formatie een ware baroksensatie. Het gezelschap rond klavecinist Olivier Fortin bestaat stuk voor stuk uit topsolisten die elkaar vinden in een onstuitbare interesse in repertoire uit de zeventiende en achttiende eeuw. Naast Europa vielen ook Japan en Amerika al voor de mix van vitaliteit, integriteit en creativiteit die elk concert van het ensemble tot een belevenis maakt. Ensemble Masques neemt exclusief op voor het label Alpha en oogstte veel lof bij de internationale muziekpers met zijn albums rond Schmelzer, Weichlein, Telemann, Bach en ‘Cafés d’Europe’. In 2019 won het ensemble samen met Vox Luminis de koorcategorie van de Gramophone Awards voor hun gezamenlijke opname van Buxtehudes Abendmusiken.

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?
Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!