DUO SERENISSIMA

Over het concert

De lange schaduw van Jean-Baptiste Lully: dat is wellicht de reden waarom Charpentier nooit is kunnen toetreden tot de muzikale hofhouding van Louis XIV. Met zijn ‘airs de cour’ scoorde hij desalniettemin bij dames en heren van stand, die zich de verfijnde liederen op geraffineerde poëzie lieten welgevallen. Tijdgenoot en snarenvirtuoos Robert de Visée stond wél op een goed blaadje bij de Zonnekoning. Duo Serenissima kiest de mooiste werken uit zijn meer dan tweehonderd composities tellende oeuvre, waaronder koninklijke gitaarmuziek met een gouden randje.

 

SEIZOEN OUDE MUZIEK 2021/2022

Programma

Werken van Marc-Antoine Charpentier en Robert de Visée

Programma onder voorbehoud

Musici

Elisabeth Hetherington sopraan
David Mackor luit

Biografie

Duo Serenissima werd in 2015 opgericht door de Canadese sopraan Elisabeth Hetherington en de Nederlandse luitist David Mackor. Ze zijn gespecialiseerd in muziek uit de zestiende en zeventiende eeuw en brengen programma’s die uiteenlopen van Engelse luitliederen of Italiaanse monodie tot Venetiaanse opera. Elisabeth Hetherington oogstte veel lof met haar onderzoek naar de originele uitspraak van zestiende-eeuws Engels. Duo Serenissima trad op in de Fabulous Fringe van het Festival Oude Muziek 2016 en was sindsdien ook in het hoofdprogramma te horen.

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Email is verplicht!