Doulce Mémoire / Denis Raisin Dadre

Over het concert

Monsieur Sweelinck
Dat Jan Pieterszoon 
Sweelinck precies 400 jaar geleden overleed, kunnen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Met een uniek programma gewijd aan Sweelincks minder bekende chansons, tekenen Denis Raisin Dadre en Doulce Mémoire voor een van de meest opvallende muzikale eerbetonen van het jaar. Het ensemble brengt de muziek terug naar haar originele Franse toonhoogte en laat de liedteksten schitteren in hun Oudfranse uitspraak. Kortom: de Orpheus van Amsterdam staat een glorieus eresaluut te wachten.

Programma

Jan Pieterszoon Sweelinck 1562-1621 
Je sens l’ardeur nouvelle  
Quand je vois ma maitresse  
Votre amour est vagabonde  
Depuis le jour  je vous vis  
Je sens en moy une flamme nouvelle 
Rozette pour un peu d'absence  
Yeux qui guidez mon âme 
 
Cornelius Verdonck 1563-1625 
Thyrsis vouloit morir 
 
Preludes en dansen van Emmanuel AdriaensenJoachim van den Hove en Nicolas Vallet, en uit het Luitboek van Thysius 
 
Programma onder voorbehoud 

Musici

Cécile Achille, Capucine Keller sopraan  
Brice Claviez-Homberg alt  
Hugues Primard tenor 
Marc Busnel bas 

Pascale Boquet luit, renaissancegitaar  
Denis Raisin Dadre fluiten en muzikale leiding 

Biografie

Doulce Mémoire werd in 1990 opgericht door Denis Raisin Dadre en is een moderne versie van wat in de zeventiende eeuw een concert des voix et des instruments werd genoemd. De groep veroverde dankzij originele en spraakmakende programma’s al snel een plaats in de wereld van de renaissancemuziek. Doulce Memoire treedt op tijdens de belangrijkste oudemuziekfestivals ter wereld.

Doulce Mémoire ontvangt financiële steun van Région Centre-Val de Loire, het Ministerie van Cultuur / DRAC Centre-Val de Loire, het Institut français / Ministerie van Buitenlandse Zaken voor projecten buiten Frankrijk, het Conseil Département d'Indre-et-Loire en de stad Tours. Doulce Mémoire ontvangt voor specifieke projecten steun van SPEDIDAM, ADAMI en FCM.

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Email is verplicht!