BOB VAN ASPEREN

Over het concert

Bach, Froberger, Frescobaldi, Bull: wonder-toetser Bob van Asperen heeft zowat alle goden van de klaviermuziek onder de vingers gehad. Speciaal voor de CharpentierDag dook hij in het oeuvre van diens voorgangers en tijdgenoten in Parijs. Staan in de erehaag: Chambonnieres, Couperin, Rossi en Dieupart. Het ultieme saluut is een unieke vondst: het enige in handschrift overgeleverde klavecimbelwerk gesigneerd ‘Charpentier’!

 

SEIZOEN OUDE MUZIEK 2021/2022

Programma

Louis Couperin ca. 1626-1661
Suite in F 

Marc-Antoine Charpentier 1643-1704
Suite uit Saul et Jonathas, Tragédie en Musique' (transcriptie: Bob van Asperen)

Jacques Champion de Chambonnieres 1601/2-1672
Pavanne 'L'Entretien des Dieux'

Luigi Rossi 1597/98-1653
Passacaille

Francois Dieupart na 1667/ca.1670-1740
Suite nr. 1 in A

 

Programma onder voorbehoud 

Biografie

Onder de vingers van Bob van Asperen is elk klavier te verleiden tot klankspektakel. De klavecinist, organist en clavichordist geniet bovendien internationaal erkenning als dirigent en muziekwetenschapper. De voormalige leerling van Gustav Leonhardt en Albert de Klerk maakte intussen zelf school, onder meer aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam. Als uitvoerder was hij te gast op zowat alle belangrijke oudemuziekpodia en -festivals, met repertoire dat strekt van de 16de tot de 18de eeuw. Als boegbeeld van de oudemuziekbeweging realiseerde van Asperen baanbrekende opnamen met werk van onder meer Frescobaldi, Froberger en Bach – een levenswerk dat hem onder meer de Edison Award, Caeciliaprijs en Preis der Deutschen Schallplattenkritik opleverde.

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?


Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]