NURIA RIAL & ACCADEMIA DEL PIACERE

Over het concert

Een ‘grande dame’ met een gouden stemgeluid: Nuria Rial maakt van elk concert een onvergetelijke belevenis. Met Accademia del Piacere duikt de Spaanse sopraan in het barokrepertoire uit haar thuisland. Inventief, spektakelrijk en flamboyant: dat is het werk van Sebastián Durón, die met schitterende religieuze composities en swingende zarzuelas de lieveling werd van het Madrileense hof.

LET OP: de tournee van Núria Rial & Accademia del Piacere is wegens het coronavirus geannuleerd. Voor meer informatie zie oudemuziek.nl/coronavirus

Musici

Nuria Rial sopraan
Rodney Prada quinton 
Johanna Rose viola da gamba 
Rami Alqhai violone
Miguel Rincón barokgitaar 
Fahmi Alqhai quinton & muzikale leiding

Programma

Sebastián Durón 
Quantos teméis al rigor 
Sosieguen, descansen

Sebastián Durón / José de Torres 
Yo hermosísima Ninfa

Francisco Guerau 
Pavana

Improvisatie 
Xácaras & Folías

Giovanni Bononcini 
Pastorella che tra le selve

Fahmi Alqhai 
Marionas & Canarios 

José de Nebra 
Adiós, prenda de mi amor 
Tempestad Grande, amigo

Programma onder voorbehoud

Muera Cupido

biografie

Accademia del Piacere werd in 2002 opgericht door de Syrisch-Spaanse gambist Fahmi Alqhai. De groep oogstte veel lof met programma’s rond Monteverdi’s Combattimento di Tancredi e Clorinda en met Franse kamermuziek uit de tijd van Lodewijk XIV. In een samenwerking met de flamencozanger Arcángel onderzocht Accademia del Piacere de relatie tussen flamenco en barokmuziek. Het ensemble heeft talloze (cd-)prijzen op zijn naam, in 2016 en 2017 won de groep de Spaanse GEMA Award voor Best Baroque Ensemble.

De sopraan Nuria Rial heeft een van de mooiste stemmen uit de wereld van de oude muziek. Ze studeerde zang en piano in haar thuisland Catalonië en vervolgde haar studie bij Kurt Widmer aan de Musikhochschule in Bazel. Nuria Rial heeft opgetreden met grote dirigenten als Sir John Eliot Gardiner, René Jacobs, Ivan Fischer en Trevor Pinnock en ensembles als Collegium 1704, Kammerorchester Basel en L’Arpeggiata. Nuria Rial staat regelmatig op de operabühne maar zingt ook met veel plezier in intieme kamermuziekprojecten en liedprogramma’s. 

Mogen we iets vragen?
Wegens het coronavirus verloopt uw concertbezoek anders dan normaal.


Antwoord is verplicht