LES CORPS ELOQUENTS / HUBERT HAZEBROUCQ

Over de voorstelling

Een danser, een blokfluitist en een grootheid uit de barok: met die ingrediënten brouwt compagnie Les Corps Éloquents een muzikaal dansconcert voor fijnproevers. Op het menu: de twaalf solofantasieën van Georg Philipp Telemann, die Franse dansen kruidde met Italiaanse stijlelementen en fugatische technieken. Geïnspireerd door de commedia dell’arte en belichaamd door de ongrijpbare Arlecchino, wordt dit een wervelende minivoorstelling.

Programma

Georg Philipp Telemann
XII Fantasie senza basso TWV 40:2-13 in bewerking voor blokfluit

Musici

Hubert Hazebroucq barokdans
Julien Martin blokfluit

Telemann - Ouverture, Fantasias & Concertos

biografie

Hubert Hazebroucq is een Franse danser, choreograaf en onderzoeker. Hij is gespecialiseerd in barok- en renaissancedans en werkte bij gerenommeerde dansgezelschappen zoals L’Éclat des Muses van Christine Bayle en L’Éventail van Marie-Geneviève Massé. Als choreograaf werkt hij onder andere met Doulce Mémoire aan de grootschalige productie Magnificences à la cour de François Ier. Hubert Hazebroucq is de artistiek leider van Les Corps Éloquents, waarmee hij in 2015 de voorstelling Dancing for the Duke of Montague bracht in het Festival Oude Muziek Utrecht.

De Franse blokfluitist Julien Martin studeerde onder anderen bij Walter van Hauwe (Amsterdam) en Pedro Memelsdorff (Milaan). Hij is vast lid van Capriccio Stravagante van Skip Sempé, treedt regelmatig op met Pygmalion van Raphaël Pichon en speelt repertoire van de renaissance tot de late barok. Hij is medeoprichter van Ensemble Resonances en het Resonances Consort, dat in 2016 al eens optrad in het Seizoen Oude Muziek. Julien Martin doceert blokfluit en oude muziek aan het Conservatorium van Levallois (nabij Parijs).