LA RÊVEUSE / FLORENCE BOLTON & BENJAMIN PERROT

OVER HET CONCERT

Een CHOC de Classica, 5 Diapason-stemvorkjes, extatische recensies: het Franse ensemble La Rêveuse gooide ook met zijn tweede Buxtehude-opname hoge ogen. Vijf jaar na hun optreden tijdens het Festival Oude Muziek zien we dit viertal graag terugkeren in het Seizoen, ditmaal in het gezelschap van het Noord-Duitse orgelfenomeen Buxtehude en zijn collega Dietrich Becker: de grootmeesters van de stylus fantasticus.

LET OP: de concerten die 22, 23, 24, 26, 27 en 28 mei op het programma stonden, zijn vanwege het coronavirus geannuleerd. Voor meer informatie zie oudemuziek.nl/coronavirus

Programma

Dietrich Becker 
Sonate & suite in D

Dieterich Buxtehude
Sonate BuxWV 272 in a
Suite voor klavecimbel
Sonate & suite in Bes BuxWV 273
Sonate BuxWV 257 opus 1/6 in d

Programma onder voorbehoud

Musici

Stéphan Dudermel viool 
Florence Bolton viola da gamba en muzikale leiding 
Carsten Lohff klavecimbel 
Benjamin Perrot theorbe en muzikale leiding

Buxtehude - Sonates, Reinken - Hortus Musicus

biografie

La Rêveuse werd opgericht door de luitist Benjamin Perrot en gambiste Florence Bolton en concentreert zich op muziek uit de zeventiende en achttiende eeuw. Het Franse ensemble legt graag verbanden met andere artistieke praktijken en begeeft zich daarom graag in de wereld van het theater en de literatuur. Met de acteur en regisseur Benjamin Lazar produceerden ze L'Autre Monde ou les Etats et Empires de la Lune van Cyrano de Bergerac; met Catherine Hiegel en François Morel maakten ze Le Bourgeois Gentilhomme van Molière en Lully. In 2017 ontving La Rêveuse een oeuvreprijs, de Médaille d'or van de Franse Académie Arts-Sciences-Lettres.

Mogen we iets vragen?
Wegens het coronavirus verloopt uw concertbezoek anders dan normaal.


Antwoord is verplicht