DE NEDERLANDSE BACHVERENIGING

Over het concert

Na-aperij, inbreuk op auteursrecht, plagiaat: anno 2020 wordt met argusogen gekeken naar hergebruik van bestaand materiaal. Maar eeuwen geleden beschouwde men bewerkingen en citaten als slimme recycling, zelfs als eerbetoon. Ook bij Bach zijn volop sporen te vinden van deze praktijk. Shunske Sato en Diego Ares zetten een herwerkt trio, een getransformeerde sonate en een mysterieuze fuga naast arrangementen van eigen hand. Kers op de taart is de sonate BWV 1018: een van de lievelingswerken van Bachs eigen kroost.

LET OP: de concerten die 12, 13, 14 en 15 maart op het programma stonden, zijn vanwege het coronavirus geannuleerd. Voor meer informatie zie oudemuziek.nl/coronavirus

Programma

Johann Sebastian Bach 
Sonate in F voor viool en continuo BWV 1022 
Sonate in f voor viool en klavecimbel BWV 1018 
Grave en fuga in g BWV 1003/1023, arr. voor klavecimbel en viool
Fuga in g BWV 1026 
Sonate in G voor viool en klavecimbel BWV 1019/1019a

Programma onder voorbehoud 

biografie

Shunske Sato is violist en sinds het seizoen 2018-2019 de artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging. Hij is tevens concertmeester van Concerto Köln en treedt regelmatig op als leider van het Freiburger Barockorchester. Sato studeerde in New York, Parijs en München, bij Dorothy DeLay, Masao Kawasaki, Gérard Poulet en Mary Utiger. In 2010 won hij de publieksprijs en de tweede prijs van het Johann Sebastian Bach Concours in Leipzig. Hij werkte met dirigenten als Richard Egarr, Christopher Hogwood, Václav Luks, Kent Nagano en Jos van Veldhoven. Shunske Sato is hoofdvakdocent barokviool aan het Conservatorium van Amsterdam.

Mogen we iets vragen?
Wegens het coronavirus verloopt uw concertbezoek anders dan normaal.


Antwoord is verplicht