The Bach Players / Nicolette Moonen m.m.v. Ricardo Barros & Gundrun Skamletz

musici

Ricardo Barros choreografie en barokdans
Gudrun Skamletz barokdans
Nicolette Moonen, Oliver Webber viool
Reiko Ichise viola da gamba
Silas Wollston klavecimbel

Biografie

The Bach Players bestaat uit zangers en instrumentalisten en is gebaseerd in Londen. Het ensemble werd in 1996 opgericht door artistiek leider Nicolette Moonen en richtte zich in het begin op de geestelijke cantates van J.S. Bach, uitgevoerd met kleine bezettingen. Maar geleidelijk aan verbreedde de horizon zich naar Bachs tijdgenoten, en op dit moment voert The Bach Players veel Franse barokmuziek uit. Naar behoeven varieert de bezetting van twee tot vijfentwintig musici.

Ricardo Barros is barokdanser, choreograaf en klavecinist, Hij leidt de Mercurius Company en werkte mee aan projecten van Kensington Palace en de BBC. In 2008 publiceerde hij zijn doctoraat Dance as a Discourse en hij is de voorzitter van de EADH – de Europese Vereniging van Danshistorici, en doceert en dans regelmatig in het Verenigd Koninkrijk, Europa en de Verenigde Staten.

Gudrun Skamletz danst hedendaags en historisch repertoire (met Christine Bayle, Béatrice Massin, Cécile Roussat, Hubert Hazebroucq en anderen), ontwerpt choreografieën en werkt samen met theaterdirecteuren als Benjamin Lazar en Louise Moaty, en met dirigenten als John Eliot Gardiner, Vincent Dumestre en Christophe Rousset. Ook geeft ze workshops en leidt educatieve projecten.