Marc Lewon, Paul Kieffer & Grace Newcombe

concerten festival oude muziek 2018

musici

Marc Lewon, Paul Kieffer luit
Grace Newcombe sopraan

Biografie

Paul Kieffer is luitist en specialist in oude tokkelinstrumenten. Zijn solo-opname van zestiende-eeuwse Italiaanse muziek voor luit en viola da mano werd internationaal zeer goed ontvangen. Als multi-instrumentalist treedt Kieffer in heel Europa op met diverse ensembles, in concertzalen en bij oudemuziekfestivals. Momenteel werkt Kieffer met John Griffiths aan een omvangrijke bibliografie met werken voor luit, vihuela en gitaar.

Marc Lewon is specialist in muziek uit de middeleeuwen en renaissance. Hij studeerde luit bij Crawford Young in Bazel en sloot eerder al een studie muziekwetenschap en germanistiek in Heidelberg cum laude af. Lewon treedt op met diverse ensembles en richtte in 2008 zijn eigen ensemble Leones op, waarmee hij originele programma’s maakt met middeleeuwse muziek. Lewon doceert aan de universiteiten van Wenen en Heidelberg, en sinds 2017 ook aan de Schola Cantorum Basiliensis.

Grace Newcombe werkt samen met international gerenommeerde ensembles zoals Leones, Peregrina, Le Miroir de Musique, Ensemble Gilles Binchois en La Morra. Sinds kort krijg ze financiële steun van de Arts and Humanities Research Council voor haar doctoraatsonderzoek naar de uitvoeringsmogelijkheden van het 12de- en 13de-eeuwse Britse geestelijke lied. Grace Newcombe studeerde zang aan de Schola Cantorum in Bazel, waar ze zichzelf leerde begeleiden op harp en vroege toetsinstrumenten. Ook voltooide ze in Bazel een master vocale pedagogiek in de oude muziek.