Teodoro Baú & Andrea Buccarella

MUSICI

Teodoro Baù viola da gamba
Andrea Buccarella klavecimbel

over de uitvoerenden

Viola da gambaspeler Teodoro Baú behaalde prijzen op de internationale oudemuziekwedstrijden van het Bach-Abel Wettbewerb Köthen (2015) en het MAfestival Brugge (2021). Baú is actief als solist en kamermusicus, en is deel van het ensemble la fonte musica. Zijn debuutopname voor Ricercar met sonates van Arcangelo Corelli in een originele transcriptie voor viola da gamba, won verschillende prijzen, waaronder een Diapason d'Or en een Choc de Classica.

Andrea Buccarella
werd geboren in Rome en zong als tiener in het koor van de Sixtijnse Kapel. Hij studeerde orgel en klavecimbel, onder anderen bij Enrico Baiano. In 2018 verkreeg hij zijn meestergraad klavecimbel aan de Schola Cantorum Basiliensis bij Andrea Marcon. Hij won verschillende prijzen bij concoursen als de International Competition Musica Antiqua en de klavecimbelwedstrijd in Brugge. Hij treedt op als solist en als ensemblemusicus, onder andere bij Concerto Romano, La Cetra, Il Pomo d’Oro en Abchordis, het ensemble waarvan hij artistiek leider is. Buccarella doet veel onderzoek naar nog onbekend repertoire uit de Italiaanse achttiende eeuw.

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?

Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!