Sophia Faltas & Arjen Verhage

MUSICI

Sophia Faltas mezzosopraan
Arjen Verhage luit

over de uitvoerenden

Luitist Arjen Verhage studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. Halverwege zijn gitaarstudie besloot hij zich toe te leggen op oude muziek en vervolgde hij zijn studie als luitist bij Fred Jacobs. Tijdens zijn vervolgstudie specialiseerde hij zich in de Franse barokluit. In 2011 studeerde Arjen aan de Schola Cantorum Basiliensis bij Hopkinson Smith. Sinds zijn afstuderen in 2021 is Arjen Verhage een veelgevraagd continuo- en ensemblespeler bij ensembles als het Nederlands Kamerkoor, het Luthers Bach Ensemble en Severijn. Momenteel werkt hij aan een cd-opname van Engels luitrepertoire.

Mezzosopraan Sophia Faltas ontdekte de oude muziek als zangeres bij de Nationale Koren. Projecten met dirigenten als Jordi Savall, Sir John Eliot Gardiner en Ton Koopman wekten haar interesse voor vroege repertoires en hun historisch geïnformeerde uitvoering. Ze ontwikkelde zich als soliste aan de conservatoria van Groningen, Amsterdam en Den Haag en werkt met groepen als Sollazzo Ensemble, Collegium Vocale Gent en Cappella Amsterdam. Naast haar muzikale activiteiten studeert ze Midden-Oostenstudies aan de Universiteit Leiden.

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?

Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!