Odhecaton / Paolo da Col

MUSICI

Odhecaton
Alessandro Carmignani, Stefano Guadagnini, Andrea Arrivabene, Gianluigi Ghiringhelli countertenor
Andrés Montilla-Acurero, Massimo Altieri, Gianluca Ferrarini tenor
Mauro Borgioni bariton
Enrico Bava, Marcello Vargetto bas

Paolo Da Col muzikale leiding

 

over de uitvoerenden

Odhecaton verenigt enkele van de beste mannenstemmen in Italië. Het ensemble onder leiding van Paolo Da Col is gespecialiseerd in de muziek van Franse en Vlaamse componisten die actief waren tijdens de Italiaanse renaissance van de vijftiende eeuw, Odhecaton ontleent zijn naam aan Harmonice Musices Odhecaton, het eerste gedrukte boek met polyfone muziek, door Petrucci in Venetië in 1501. Het ensemble enkele prestigieuze opnameprijzen, waaronder in 2022 een Diapason d’Or voor de cd Josquin Desprez in Italia.

Paolo Da Col studeerde zang en orgel aan het conservatorium van Bologna en musicologie aan de universiteit van Venetië en het Centre d'Études Supérieures de la Renaissance in Tours. Vanaf zeer jonge leeftijd ligt zijn interesse bij het repertoire uit de renaissance en pre-klassieke periode, waarbij hij voortdurend onderzoek en uitvoering combineert. Hij is al meer dan twintig jaar lid van tal van Italiaanse vocale ensembles. Samen met Luigi Ferdinando Tagliavini leidde hij het tijdschrift L'Organo en werkte hij als muziekcriticus samen met verschillende gespecialiseerde tijdschriften. Sinds 1998 leidt hij het vocaal ensemble Odhecaton. Daarnaast is hij bibliothecaris van het conservatorium van Venetië en redacteur van diverse edities van instrumentale en vocale muziek.

 

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?

Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!