Les Arts Florisants & Jardin des Voix / William Christie

CONCERT FESTIVAL OUDE MUZIEK 2023

MUSICI

Le Jardin des Voix
Paulina Francisco sopraan
Georgia Burashko mezzosopraan
Rebecca Leggett mezzosopraan
Juliette Mey mezzosopraan
Rodrigo Carreto tenor
Ilja Aksionov tenor
Hugo Herman-Wilson bariton
Benjamin Schilperoort bariton-bas

Les Arts Florissants orkest
Compagnie Käfig & The Juilliard School dans
Mourad Merzouki choreografie, semi-enscenering

William Christie muzikale leiding

 

over de uitvoerenden

Les Arts Florissants, opgericht in 1979 door William Christie, is een van de bekendste barokmuziekensembles ter wereld. Opgericht in de naam van creativiteit, plezier en delen, heeft het Ensemble — dat zijn naam ontleent aan een korte opera van Marc-Antoine Charpentier — een voortrekkersrol gespeeld in de heropleving van een repertoire dat grotendeels in de vergetelheid was geraakt en waar nu over de hele wereld in de meest prestigieuze concerthuizen van genoten wordt. Deze pioniersgeest is nooit gestorven en de twee artistiek leiders van Les Arts Florissants, William Christie en Paul Agnew, zetten de traditie van onderzoek en innovatie van het Ensemble vandaag voort.

William Christie is de drijvende kracht achter een van de spannendste ontwikkelingen in de oude muziek de afgelopen dertig jaar. Geboren in Buffalo, opgeleid aan de universiteiten Harvard en Yale, woont William Christie sinds 1971 in Frankrijk. In 1979 richtte hij het ensemble Les Arts Florissants op, waarmee hij het repertoire van het zeventiende- en achttiende-eeuwse Frankrijk bij een zeer breed publiek introduceerde. In 2002 richtte hij Le Jardin des Voix op, een tweejaarlijkse academie voor jonge zangers, die na deelname beginnen aan internationale carrière.

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?

Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!