Le Poème Harmonique / Vincent Dumestre & Stéphanie d'Oustrac

MUSICI

Stéphanie d’Oustrac mezzosopraan 

Le Poème Harmonique  
Fiona-Émilie Poupard, Sandrine Dupé viool 
Lucas Peres viola da gamba 
Cyril Poulet cello  
Vincent Lhermet accordeon  
Nicolas Rosenfeld fagot, fluit 

Vincent Dumestre theorbe en muzikale leiding 

over de uitvoerenden

Le Poème Harmonique focust zich onder leiding van Vincent Dumestre op vocale en instrumentale muziek uit de zeventiende en vroege achttiende eeuw. Het ensemble werkte samen met acteurs, dansers en circusartiesten in grootse theaterproducties als Le Bourgeois gentilhomme (Molière), die in Utrecht in première ging, en later Cadmus et Hermione en Phaéton (Lully). Verder wordt Le Poème Harmonique geroemd om zijn verfijnde benadering van zestiende-eeuwse airs de cour.

Mezzosopraan Stéphanie d'Oustrac zong haar eerste rollen in barokopera’s als Médée, Armide en L’Incoronazione di Poppea onder leiding van William Christie, die haar talenten als zangeres en actrice ontdekte. Haar perfecte dictie trok al snel de aandacht en inmiddels is ze uitgegroeid tot een van de meest gewilde zangeressen in het Franse repertoire. Ook de opera’s van Mozart nemen een speciale plaats in binnen haar werkzaamheden. Ze soleert regelmatig bij prestigieuze operahuizen en festivals, waaronder het Glyndebourne Festival, Opéra national de Paris, Théâtre des Champs-Elysées, en Gran Teatre del Liceu. Stéphanie d'Oustrac is de achterachternicht van Francis Poulenc.

Le Poème Harmonique ontvangt financiële steun van het Franse Ministerie voor Cultuur (DRAC Normandië), de Regio Normandië, het Departement Seine-Maritime en de stad Rouen. Het ensemble is verbonden aan het project Démos van de Philharmonie de Paris.

Le Poème Harmonique is in residentie bij de Singer-Polignac Foundation te Parijs. Voor projecten in Normandië ontvangt Le Poème Harmonique steun van La Caisse des Dépôts en PGS Group.

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?

Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!