la fonte musica / Michele Pasotti

MUSICI

la fonte musica
Alena Dantcheva, Francesca Cassinari sopraan
Gianluca Ferrarini, Massimo Altieri tenor
Teodoro Baù, Efix Puleo vedel
Nathaniel Wood, Ermes Giussani schuiftrompet

Michele Pasotti luit en muzikale leiding

over de uitvoerenden

Ensemble la fonte musica van Michele Pasotti is gespecialiseerd in laatmiddeleeuwse muziek, in het bijzonder uit het Italiaanse Trecento. Filologisch onderzoek, waarbij de liedteksten nauwkeurig worden geanalyseerd en in hun historische context worden bestudeerd, vormt de basis van elk project. De naam ‘la fonte musica’ zinspeelt op de fontein, een topos in middeleeuwse poëzie als plek van regeneratie en leven, en een symbool van plezier.

Na zijn studie aan de Civica Scuola di Musica in Milaan specialiseerde luitspeler Michele Pasotti zich in contrapunt en muziektheorie van de late middeleeuwen en renaissance. Hij is oprichter en directeur van het ensemble la fonte musica, en is daarnaast actief als gastdirigent. Pasotti treedt regelmatig op met ensembles als Il Giardino Armonico, I Barocchisti, Les Musiciens du Louvre, Collegium Vocale Gent, Akademie für Alte Musik Berlin, Coro e Orchestra Ghislieri, en sopraan Cecilia Bartoli. Als solist (luiten, theorbe, barokgitaar) heeft hij een repertoire dat reikt van de middeleeuwen tot het einde van de achttiende eeuw.

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?

Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!