Huelgas Ensemble / Paul Van Nevel

MUSICI

Concerten 25 augustus
Huelgas Ensemble
Maria Valdmaa, Dorothea Jakob, Sabine Lutzenberger, Helen Cassano cantus
Achim Schulz, Paul Bentley-Angell, Loïc Paulin, Adriaan De Koster, Tom Phillips, Sebastiaan Ammerlaan tenor
Tim Scott Whiteley, Roland Faust bassus

Paul Van Nevel muzikale leiding


Concert 27 augustus
Huelgas Ensemble
Maria Valdmaa, Dorothea Jakob, Sabine Lutzenberger cantus
Achim Schulz, Paul Bentley-Angell, Loïc Paulin, Adriaan De Koster, Tom Phillips, Sebastiaan Ammerlaan tenor
Frederik Sjollema bariton
Tim Scott Whiteley, Roland Faust bas

Paul Van Nevel muzikale leiding

over de uitvoerenden

Het Huelgas Ensemble, opgericht door Paul Van Nevel en vernoemd naar de dertiende-eeuwse Codex Las Huelgas, is al meer dan vijftig jaar een van de topensembles voor de uitvoering van muziek uit de middeleeuwen en renaissance. Het ensemble werkt met wisselende vocaal-instrumentale bezettingen die aansluiten bij het uit te voeren repertoire. Het ensemble verzorgde vele gedenkwaardige festivaloptredens en maakte meer dan honderd opnames met vocale en instrumentale werken van de dertiende tot het begin van de zeventiende eeuw van onder meer Dufay, Brumel, de Rore, Richafort, de Kerle, Ferrabosco, Palestrina, Lassus en Ashewell. Sinds 2019 organiseert het ensemble jaarlijks een eigen festival in het pittoreske Bourgondische dorp Talant.

Dirigent Paul Van Nevel richtte begin jaren zeventig zijn Huelgas Ensemble op en is een van de pioniers voor de Europese polyfonie van de twaalfde tot en met de zestiende eeuw. Van Nevel was gastdocent aan diverse conservatoria en is gastdirigent van het Nederlands Kamerkoor. Hij ontving diverse onderscheidingen, waaronder de Prix in Honorem van de Académie Charles Cros, Edison, Diapason d’Or en de Cannes Classical Award. In 2018 verscheen zijn boek Het landschap van de polyfonisten: De wereld van de Franco-Flamands (1400-1600).

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?

Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!