Eva Saladin, Vera Schnider & Dirk Börner

MUSICI

Eva Saladin viool
Vera Schnider harp
Dirk Börner orgel, klavecimbel

over de uitvoerenden

De Nederlandse violiste Eva Saladin studeerde in 2013 summa cum laude af aan de Schola Cantorum Basiliensis met een master barokviool. Ze experimenteert met historische speeltechnieken en -stijlen en met versiering en improvisatie. Saladin leidt het Amsterdamse Ensemble Odyssee, is concertmeester van La Cetra Barockorchester Basel en Gli Angeli Genève, en speelt met ensembles als Il Profondo en Profeti della Quinta. In 2021 was Saladin artist in residence van het Festival Oude Muziek Utrecht.

Na een studie moderne harp met als specialisatie hedendaagse muziek verdiepte Vera Schnider zich in de historische uitvoeringspraktijk aan de Schola Cantorum Basiliensis. Ze werkt met orkesten als het Zurich Chamber Orchestra, LaCetra Baroque Orchestra, Les Passions de L'âme, het Orchestra of Europe en Lucerne Symphony Orchestra. Haar belangrijkste focus ligt op kamermuziekrepertoire in uiteenlopende stijlen, met groepen als Ensemble Proton Bern, Voces Suaves, La Morra, Café International, Collegium Novum Zürich, Ensemble Garage en ZARIN MOLL.

Na zijn pianostudie aan het Conservatoire National Régional in Straatsburg verlegde Dirk Börner zijn blik naar de oude muziek. Aan de Schola Cantorum Basiliensis studeerde hij klavecimbel en improvisatie. Hij treedt regelmatig op met ensembles als Stylus Phantasticus, The Rare Fruits Council en Aux Pieds du Roy. Samen met blokfluitist Michael Form leidde hij een onderzoeksproject over de interactie tussen dans en muziek in Franse barokmuziek. Dirk Börner doceert aan de Hochschule der Künste Bern, Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Lyon en de Schola Cantorum Basiliensis.

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?

Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!