Aysha Wills, Lucía Caihuela & Artem Belogurov

MUSICI

Lucía Caihuela sopraan
Aysha Wills fluit
Artem Belogurov klavecimbel

over de uitvoerenden

Aysha Wills emigreerde in 2011 naar Nederland voor een studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Na het afronden van de majors historische fluiten en moderne fluit behaalde ze de master Flute in Historical Perspective. Ze is een van de oprichters van het oudemuziekensemble Postscript. Haar debuut-cd als solist, een opname van de fluitsonates van Johann Sebastian Bach, verscheen in 2022.

Of het nu gaat om de moderne concertvleugel, klavecimbel, het clavichord of verschillende soorten historische piano’s: Artem Belogurov voelt zich erop thuis. Hij werd geboren in Letland, groeide op in Oekraïne en woont sinds 2014 in Amsterdam. Hij is actief als solist, met zijn duopartner de celliste Octavie Dostaler-Lalonde en als lid van het ensemble Postscript. In Nederland trad hij op in onder andere het Festival Oude Muziek Utrecht en Wonderfeel Festival. In 2018 was hij een van de oprichters van MouseEar, een kleine, nomadische concertorganisatie die op diverse plekken in en buiten Amsterdam concerten organiseert rondom historische klavierinstrumenten.

Na haar studie aan het Conservatorio Arturo Soria in Madrid specialiseerde sopraan Lucía Caihuela zich aan het Conservatorium van Amsterdam in de historische uitvoeringspraktijk. In 2019 studeerde ze cum laude af bij Xenia Meijer. Ze zong onder meer met de Nederlandse Bachvereniging, Collegium 1704, Al Ayre Español, Seconda Pratica en L’Apothéose Ensemble, en werkte met dirigenten Jos van Veldhoven, Václav Luks, Richard Egarr en Philippe Herreweghe. Haar favoriete genres zijn het Italiaanse madrigaal, Spaanse polyfonie, de Franse mélodie en barokopera.

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?

Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!