Accademia del piacere / Fahmi Alqhai & Núria Rial

MUSICI

Núria Rial sopraan

Accademia del Piacere
Rami Alqhai, Johanna Rose viola da gamba
Miguel Rincón barokgitaar
Javier Núñez klavecimbel
Agustín Diassera percussie

Fahmi Alqhai viola da gamba en muzikale leiding

over de uitvoerenden

Accademia del Piacere werd in 2002 opgericht door de Syrisch-Spaanse gambist Fahmi Alqhai. De groep oogstte veel lof met programma’s rond Monteverdi’s Combattimento di Tancredi e Clorinda en met Franse kamermuziek uit de tijd van Lodewijk XIV. In een samenwerking met de flamencozanger Arcángel onderzocht Accademia del Piacere de relatie tussen flamenco en barokmuziek. Het ensemble heeft talloze (cd-)prijzen op zijn naam, in 2016 en 2017 won de groep de Spaanse GEMA Award voor Best Baroque Ensemble.

De sopraan Núria Rial studeerde zang en piano in haar thuisland Catalonië en vervolgde haar studie bij Kurt Widmer aan de Musikhochschule in Bazel. Núria Rial heeft opgetreden met dirigenten als Sir John Eliot Gardiner, René Jacobs, Ivan Fischer en Trevor Pinnock en ensembles als Collegium 1704, Kammerorchester Basel en L’Arpeggiata. Núria Rial staat regelmatig op de operabühne maar zingt ook met veel plezier in intieme kamermuziekprojecten en liedprogramma’s.

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?

Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!