ĀRT HOUSE 17 / Michael Hell & Emma Kirkby

MUSICI

Emma Kirkby sopraan
Jed Wentz voordracht

ĀRT HOUSE 17
Georg Fritz hobo I
Esther van der Ploeg hobo II
Inga Maria Klaucke fagot
Lidewij van der Voort vioot I
Zohar Alon-Shner vioot II
Barbara Konrad altviool
Michel Boulanger cello
Georg Kroneis violone
Sofie Vanden Eynde theorbe

Michael Hell blokfluit, klavecimbel en muzikale leiding

Thomas Höft, Michael Hell concept

over de uitvoerenden

ĀRT HOUSE 17 is een ensemble onder leiding van Michael Hell. Naast het gebruik van historische instrumenten vindt het ensemble het belangrijk om recht te doen aan de bredere context waarin de muziek oorspronkelijk werd uitgevoerd. De centrale vraag hierbij luidt: wat heeft deze muziek vandaag nog te zeggen? ĀRT HOUSE 17 tekende de afgelopen jaren in Utrecht voor de succesvolle muziektheatervoorstellingen Il Ciarlatano en Kaffeekantate. Het ensemble creëerde ook de Utrechter Passion tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht 2022.

Michael Hell is klavecinist en blokfluitist. Hij doceert klavecimbel en basso continuo aan de Universität für Musik und darstellende Kunst Graz. Zijn uitgebreide concertactiviteiten als solist, kamermusicus en orkestleider brachten hem in Europa, Amerika, China en Japan. Hell was artistiek leider van Neue Hofkapelle Graz en oprichter van het nieuwe ensemble ĀRT HOUSE 17. In 2023 is Hell artist in residence van het Festival Oude Muziek Utrecht.

Dame Emma Kirkby maakte op jonge leeftijd kennis met renaissancepolyfonie: het begin van een lange carrière in de oude muziek die haar stemgeluid wereldwijd bekend maakte. Luitliederen en vocale consortmuziek vormen twee rode draden door haar carrière, naast de standaardwerken van Bach, Purcell, Händel, Vivaldi, Mozart en Haydn. Als lid van The Consort of Musicke verzorgde Emma Kirkby wereldwijd concerten, opnames en workshops en met luitspeler Jakob Lindberg gaf ze decennialang recitals en lessen. In 2017 trad ze tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht op met straattheatergroep Kamchàtka in Musica Fugit, een interactieve voorstelling over vluchtelingen.

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?

Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!