Marc Mauillon c.s.

Musici

30 augustus:
Marc Mauillon zang
Angélique Mauillon harp
Pierre Hamon fluiten, doedelzak, trom

31 augustus, 1 & 2 september:
Marc Mauillon zang
Myriam Rignol viola da gamba
Thibaut Roussel theorbe
Marouan Mankar-Bennis klavecimbel, orgel

over de uitvoerenden

Het onderzoeken van de relatie tussen woorden en muziek vormt de kern van de artistieke benadering van Marc Mauillon. Verdere kenmerken zijn het vermogen om zowel bariton- als tenorpartijen te zingen, een herkenbaar timbre en gevoel voor kleur en dictie – en dat alles gecombineerd met een onverzadigbare nieuwsgierigheid. Zijn repertoire reikt van de middeleeuwen tot het heden, van lied tot opera.

Na haar harpstudie aan het conservatorium maakte Angélique Mauillon de keuze zich te specialiseren in de interpretatie van oude muziek. Ook behaalde ze een graad in de musicologie. Mauillon heeft een breed repertoire dat loopt van de dertiende tot en met de achttiende eeuw. Zo bespeelt ze de middeleeuwse harp bij de ensembles Alla Francesca en Tasto Solo, en de renaissanceharp bij Doulce Mémoire en Les Jardins de Courtoisie. Ook musiceert ze samen met haar zingende broer Marc.

Myriam Rignol studeerde viola da gamba bij onder anderen Rainer Zipperling, Wieland Kuijken, Jordi Savall en Philippe Pierlot. Ze is lid van Les Arts Florissants, het Ensemble Pygmalion en het Ricercar Consort; daarnaast werkt ze samen met verschillende andere ensembles of orkesten, zoals Le Poème Harmonique, a nocte temporis en Ensemble Correspondances. Als conservatoriumdocent is ze werkzaam in Besançon en Lyon. 

Na klassieke gitaar en geluidstechniek te hebben gestudeerd, besluit Thibaut Roussel zich te specialiseren in oude muziek. Hij studeerde vervolgens luit, theorbe en barokgitaar. Gefascineerd door het Franse muzikale erfgoed van de zeventiende en achttiende eeuw, houdt hij zich vandaag de dag vooral bezig met de herontdekking van vergeten componisten. Hij is regelmatig op het podium te vinden met toonaangevende barokensembles, zoals het Ensemble Pygmalion, het Ensemble Correspondances en La Rêveuse. 

De klavecinist en koordirigent Marouan Mankar-Bennis studeerde bij onder anderen Blandine Rannou, Olivier Baumont en Bob van Asperen. Hij is met name actief bij het ensemble Le Poème Harmonique onder leiding van Vincent Dumestre. Als solist concerteert hij op zowel het klavecimbel, het clavichord als de fortepiano. In 2017 richtte hij zijn eigen ensemble La Lyre d'Orphée op. 

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?
Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!