LES AMBASSADEURS ~ LA GRANDE ÉCURIE / ALEXIS KOSSENKO

over de uitvoerenden

In dit gezelschap komen twee gerenommeerde ensembles samen. La Grande Écurie en La Chambre du Roy, in 1966 opgericht door Jean-Claude Malgoire, baarden destijds opzien met hun keuze voor historische instrumenten. Na het overlijden van Malgoire in 2018 kozen de musici van La Grande Écurie Alexis Kossenko, op dat moment de leider van het ensemble Les Ambassadeurs, om het stokje over te nemen. In 2020 was de fusie een feit.

De Fransman Alexis Kossenko leidt momenteel een succesvolle dubbelcarrière als fluitist en dirigent. Als speler is hij thuis op diverse soorten fluiten, van de barokblokfluit tot de moderne dwarsfluit. Hij was onder andere eerste fluitist in het Orchestre des Champs-Elysées van Philippe Herreweghe. Als dirigent geeft Kossenko leiding aan het fusiegezelschap Les Ambassadeurs – La Grande Écurie. Gastdirigentschappen vervulde hij bij onder andere Holland Baroque en Concerto Copenhagen.

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?
Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!