Eva Saladin c.s.

MUSICI

2 september:
Georg Fritz hobo
Eva Saladin viool
Sonoko Asabuki altviool
Daniel Rosin cello

3 september:
Eva Saladin viool
Daniel Rosin cello
Johannes Keller klavecimbel

over de uitvoerenden

De Nederlandse violiste Eva Saladin studeerde in 2013 summa cum laude af aan de Schola Cantorum Basiliensis met een master barokviool. Ze bestudeert en experimenteert met historische speeltechnieken en -stijlen en met versiering en improvisatie. Saladin leidt het Amsterdamse Ensemble Odyssee, is concertmeester van La Cetra Barockorchester Basel en Gli Angeli Genève, en speelt met ensembles als Il Profondo en Profeti della Quinta. In 2021 is Saladin artist in residence van het Festival Oude Muziek Utrecht. 

Johannes Keller studeerde klavecimbel bij Jörg-Andreas Bötticher en basso continuo en ensembleleiding bij Jesper Christensen en Andrea Marcon aan de Schola Cantorum Basiliensis. Hij is medeoprichter van Il Profondo en Duo L’Istante, treedt op met ensembles als La Cetra, Venice Baroque Orchestra en Les Siècles, en was te gast bij het Freiburger Barockorchester en de Berliner Philharmoniker. Sinds 2013 doceert hij intonatie en stemmingen aan de Schola Cantorum Basiliensis 

Daniel Rosin specialiseerde zich na zijn studie moderne cello in de historische uitvoeringspraktijk, onder andere bij Christophe Coin aan de Schola Cantorum Basiliensis. Hij houdt zich het liefst bezig met het spelen van live concerten, waarin het samenspel van alle aanwezigen op het juiste moment tot kunst verheven kan worden. Daarnaast zet hij zich als docent en onderzoeker in voor het vergaren en behouden van kennis van de oudemuziekcultuur.

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?
Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!