Ala Aurea / Maria Jonas

MUSICI

Elisabeth Seitz dulcimer
Fabio Accurso luit, fluit
Bassem Hawar djoze
Susanne Ansorg vedel
Maria Jonas zang en muzikale leiding 

over de uitvoerenden

Het repertoire van Ala Aurea bestaat uit middeleeuwse muziek voor diverse bezettingen: zang, vedel, psalterium, draailier en slagwerk. Het ensemble wordt gevormd door de trobairitz (= vrouwelijke troubadour) Maria Jonas en de vedelspeler Susanne Ansorg. Afhankelijk van het desbetreffende project nodigen ze andere musici uit om zich bij hen te voegen.  

De Keulse mezzo-sopraan Maria Jonas is gespecialiseerd in vroege, hedendaagse en geïmproviseerde muziek. Ze was te horen bij toonaangevende gezelschappen zoals het Hilliard Ensemble, de English Baroque Soloists en Sequentia en zong in beroemde zalen, waaronder Carnegie Hall, Concertgebouw Amsterdam en Teatro Real de Madrid. Maria Jonas vergelijkt zichzelf met een trobairitz – een vrouwelijke troubadour uit twaalfde en dertiende eeuw. Ze is de oprichter en muzikaal leider van Ars Choralis Coeln, een vocaal ensemble voor middeleeuwse muziek.

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?
Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!