Tasto Solo / Guillermo Pérez

CONCERTEN FESTIVAL 2021

Bestel kaarten:

VINCENZO RUFFO: EROS & SUBTILITAS
za 28 aug / 15.00 - Geertekerk

PHILIPPE DE VITRY EN HET ISORITMISCHE MOTET
ma 30 aug / 15.00 - Willibrordkerk

Musici

Tasto Solo
Anne-Kathryn Olsen
sopraan
Marine Fribourg mezzosopraan
Riccardo Pisani, David Hernandez tenor
Bérengère Sardin harp
Pau Marcos, Thomas Baeté vedel
Rémi Lécorché trombone

Guillermo Pérez klavier en muzikale leiding

Biografie

Clavicytheria, clavicordia en Gotische orgels: Tasto Solo gebruikt een veelheid aan historische toetsinstrumenten om het klavierrepertoire van de veertiende en vijftiende eeuw te herontdekken. Uiteraard hoort bij dat uitgangspunt ook een nauwkeurige reconstructie van het instrumentarium. In 2006 won Tasto Solo het prestigieuze concours IYAP-Early Music in Antwerpen en sindsdien geeft de groep wereldwijd concerten.

Guillermo Pérez is gespecialiseerd in vroege klavierinstrumenten. Zijn expertise betreft in het bijzonder het organetto, een expressief, draagbaar orgel uit de veertiende en vijftiende eeuw. Pérez treedt op met bekende ensembles als Hespèrion XXI, Micrologus en ClubMediéval, en met zijn eigen ensemble Tasto Solo. Pérez is veelgevraagd als (gast)docent en werkt sinds 2016 samen met de Italiaanse orgelmaker Walter Chinaglia aan de reconstructie van organetti en orgels uit de middeleeuwen en renaissance.

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]