Michèle Anne De Mey & BachPlus

CONCERTEN FESTIVAL 2021

Bestel kaarten:

DANSVOORSTELLING: AMOR
Michèle Anne De Mey, Jaco van Dormael & BachPlus / Bart Naessens
za 28 aug / 20.00 - Stadsschouwburg 
zo 29 aug / 17.00 - Stadsschouwburg

Musici

Michèle Anne De Mey dans en choreografie
Jaco Van Dormael mise-en-scène

BachPlus
Deborah Cachet sopraan
Lidewij van der Voort, Elise van der Wel viool
Kaat De Cock altviool
Tine Van Parys cello
Elise Christiaens contrabas
Jurgen De bruyn theorbe
Lambert Colson cornetto

Bart Naessens klavier en muzikale leiding

Biografie

De Belgische danseres en choreografe Michèle Anne De Mey gaf de hedendaagse dans een nieuwe wending met haar eerste choreografieën: Passé simple (1981), Ballatum (1984) en Face à Face (1986). Ze besteedt veel aandacht aan de relatie tussen dans en muziek en voegt een sterke dramaturgische inhoud toe aan haar creaties, waarbij een specifieke en innovatieve relatie tussen scène, danser en publiek ontstaat.

Het barokensemble Bachplus is opgericht in 2010 en staat onder leiding van Bart Naessens. De musici delen hun enthousiasme voor het oeuvre van Bach. In de concertprogramma’s van het ensemble worden Bachs cantates vaak geflankeerd door werk van voorlopers of tijdgenoten van de componist. De albums van BachPlus worden internationaal geroemd om hun artistieke kwaliteit en verbredende programmakeuze. bachplus.be

Bart Naessens studeerde klavecimbel, orkestdirectie en orgel aan het Lemmensinstituut in Leuven en het conservatorium van Parijs. Als continuospeler speelde Naessens bij ensembles als Il Gardellino, Collegium Vocale, Vlaams Radiokoor, De Nederlandse Bachvereniging en B’Rock. De laatste jaren profileert hij zich in toenemende mate als dirigent met eigen ensembles als BachPlus en Capriola di Gioia. In mei 2021 trad hij aan als hij directeur van het Stedelijk Conservatorium Brugge.

Jaco Van Dormael is een Belgische cineast en regisseur. Hij studeerde opnametechnieken en filmproductie aan het Institut Supérieur des Arts in Brussel en de École Louis-Lumière in Parijs. Zijn werk werd onder andere bekroond met een César, een Caméra d’Or en een Golden Globe-nominatie. Samen met zijn partner, choreografe Michèle Anne De Mey, creëerde hij de dansvoorstellingen Kiss and Cry, Cold Blood en Amor, waarin ook ingenieuze filmtechnieken worden gebruikt.

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]