L’Arpeggiata / Christina Pluhar

CONCERTEN FESTIVAL 2021

Bestel kaarten:

PASSACALLE DE LA FOLLIE
L'Arpeggiata & Philippe Jaroussky
zo 29 aug / 20.00 - TivoliVredenburg, Grote Zaal

Biografie

Christina Pluhar studeerde klassieke gitaar, luit en harp, onder meer in Bazel, Den Haag en Milaan,  waar ze les kreeg van Paul O’Dette, Andrew Lawrence King en Jesper Christensen. Ze trad vaak op in  de basso continuo-groep van ensembles als La Fenice, Hespèrion XXI, Les Musiciens du Louvre en  Cantus Cölln. Ze is leider van haar eigen ensemble L’Arpeggiata.  

Voor elk project met L’Arpeggiata brengt Christina Pluhar een groep uitzonderlijke, vaak jonge musici bij elkaar. Sinds de oprichting in 2000 worden de concerten en opnames van het ensemble warm onthaald door pers en publiek. L’Arpeggiata brengt vaak minder bekend repertoire voor het voetlicht en legt de nadruk op Franse, Italiaanse en Napolitaanse muziek uit de zeventiende eeuw, waarin improvisatie een grote rol speelt. L’Arpeggiata treedt op tijdens alle belangrijke festivals van Europa en is een graag geziene gast in Utrecht.

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]