Graindelavoix / BJÖRN SCHMELZER

CONCERTEN FESTIVAL 2021

Bestel kaarten:

DE MONTE: RETORIEK VAN DE MISLUKKING
wo 1 sep / 17.00 - Domkerk

Musici

Teodora Tommasi, Florencia Menconi sopraan
Andrew Hallock, Razek Francois Bitar alt
Albert Riera, Andrés Miravete Fernández, Marius Peterson tenor
Arnout Malfliet bas

Lluís Coll i Trulls zink
Lukas Henning theorbe
Philippe Malfeyt ceterone

Björn Schmelzer muzikale leiding

Biografie

Graindelavoix, in 1999 opgericht door Björn Schmelzer, is een buitenbeentje in het Vlaamse oudemuzieklandschap. De groep houdt zich niet aan de ongeschreven esthetische ‘etiquette’ van de oudemuziekwereld maar gaat op zoek naar ‘alternatieve' mogelijkheden waarbij expressie en intensiteit voorrang krijgen. Graindelavoix bestaat uit musici met verschillende achtergronden en scholing. Artistiek leider Björn Schmelzer was tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht 2018 curator in residence.

Björn Schmelzer is etnomusicoloog en antropoloog. Hij combineert deze wetenschappelijke disciplines in zijn werk als kunstenaar. In Zuid-Italië ontdekte hij diepgaande relaties tussen muziek uit de renaissance en mondeling overgeleverde traditionele muziek. Met zijn in 1999 opgerichte ensemble Graindelavoix benadert hij oude muziek vanuit dit standpunt. Het resultaat is opzienbarend. Tijdens het Festival Oude Muziek 2018 was Schmelzer curator in residence.

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]