Dietrich Henschel & Piet Kuijken

Musici

Dietrich Henschel bariton
Piet Kuijken fortepiano

Biografie

De Duitse bariton Dietrich Henschel maakte zijn debuut tijdens de Münchener Biennale in 1990. Met repertoire dat reikt van Monteverdi tot de avant-garde zong hij grote rollen in operahuizen als de Staatsoper Berlin, het Teatro Real in Madrid en De Nationale Opera in Amsterdam. Daarnaast is Henschel actief als liedzanger. In deze context werkte hij onder anderen samen met Riccardo Chailly, Kent Nagano and Semyon Bychkov.

Piet Kuijken doceert piano en pianoforte aan de conservatoria van Brussel en Antwerpen, en geeft kamermuzieklessen aan het Orpheus Instituut te Gent. Zijn carrière als solist en kamermusicus op piano, klavecimbel en pianoforte bracht hem naar belangrijke festivals en concertzalen in Europa, Japan en Mexico. In 2013 richtte hij met de violist Naaman Sluchin het Talisma Ensemble op, dat klassiek en romantisch repertoire uitvoert op historische instrumenten. 

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]