Dialogos & Kantaduri

CONCERTEN FESTIVAL 2021

Bestel kaarten:

DALMATICA
za 28 aug / 17.00 - Pieterskerk

Musici

Clara Coutouly, Els Janssens, Aurore Tillac zang
Katarina Livljanić zang en muzikale leiding

Kantaduri
Stjepan Franetović, Srećko Damjanović, Nikola Damjanović, Milivoj Rilov, Marko Rogošić zang
Joško Ćaleta zang en muzikale leiding

Sanda Hržić semi-enscenering en kostuums Dialogos

Biografie

De Kroatische zangeres en musicoloog Katarina Livljanić is een vooraanstaand specialist op het gebied van het middeleeuwse lied. Livljanić is verbonden aan de Sorbonne in Parijs en doceert middeleeuwse zang en renaissancezang aan de Schola Cantorum Basiliensis. Met haar ensemble Dialogos maakte ze diverse producties rond middeleeuws liturgisch theater, waarvoor ze internationaal lof ontving.

Sinds zijn oprichting in 1997 heeft het vocaal ensemble Dialogos zich ontpopt tot een van de meest opvallende en originele middeleeuwse muziekensembles. Het ensemble van Katarina Livljanić verenigt musicologisch onderzoek met een innovatieve benadering van het repertoire, en geeft concerten graag een theatrale, expressieve dimensie. Met diepgaande muzikaliteit en eigentijdse ensceneringen onthullen de musici de tijdloze schoonheid van eeuwenoude verhalen.

Het vocaal ensemble Kantaduri is in 2008 opgericht door de Kroatische etnomusicoloog, componist en dirigent Joško Ćaleta. Het ensemble brengt zangers en andere professionals op het gebied van klapa-zang en aanverwante traditionele muziekgenres samen om het Kroatische volksmuziekerfgoed tot klinken te brengen.

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]