Cantus Modalis & Seconda Prat!ca / Rebecca Stewart

CONCERTEN FESTIVAL 2021

Bestel kaarten:

JOSQUIN DESPREZ: IN MEMORIA MEA
vrij 27 aug / 22.30 - Pieterskerk

Musici

Mami Irisawa sopraan
Jonathan Alvarado, Bram Verheijen alt
Emílio Aguilar, João Luís Veloso Paixão tenor
Nuno Atalaia, Bram Trouwborst bas

Rebecca Stewart cantor en muzikale leiding

Biografie

Cantus Modalis is opgericht door de musicologe en zangeres Rebecca Stewart. De formatie bestaat uit zangers die vocale muziek hebben gestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten of verbonden zijn aan het Centrum Cantus Modalis. Het ensemble onderzoekt de veelal mondeling overgeleverde modale principes en esthetiek van componisten uit de middeleeuwen en vroege renaissance. Tijdens hun concerten zingen de musici uit facsimile’s van originele manuscripten of reconstructies daarvan.

Seconda Prat!ca werd in 2012 opgericht door een groep internationale musici van het Conservatorium van Amsterdam. Sinds 2013 neemt het ensemble deel aan het eeemering-project van de Europese Commissie, dat jonge ensemble binnen de oude muziek ondersteunt. Seconda Prat!ca was in 2017 ensemble in residence van Splendor, een muzikale ontmoetingsplaats in Amsterdam.

De etnomusicologe en zangeres Rebecca Stewart leidde de afdeling oude vocale muziek aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten en was muzikaal leider van Cappella Pratensis. Na haar pensionering stichtte ze Cantus Modalis, een ensemble en educatief centrum dat zich richt op de modale tradities uit de middeleeuwen en vroege renaissance.

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]