PRJCT AMSTERDAM & MAARTEN ENGELTJES

Over het concert

De enthousiaste continuogroep van PRJCT Amsterdam en het zoetgevooisde stemgeluid van Maarten Engeltjes gidsen dit programma langs kronkelende liefdespaden door bijna een eeuw barokmuziek. Vivaldi kaapt het leeuwendeel van de aandacht weg en toont zich van zijn meest duistere zijde in aria’s van verraad en wrok, die met coloraturen en duivelse capriolen de wanhoop van een in het nauw gedreven hart verklanken.

LET OP: deze tournee is vanwege de overheidsmaatregelen rond het coronavirus verplaatst van januari 2021 naar november 2021. Voor meer informatie zie oudemuziek.nl/coronavirus

Musici

Asako Ueda theorbe
Robert Smith viola da gamba, cello
Edoardo Valorz klavecimbel
Maarten Engeltjes countertenor en muzikale leiding

Forgotten Arias

Programma

Antonio Vivaldi
Perfi dissimo cor! Iniquo fato!, RV 674
Qual per ignoto calle, RV 677
Pianti, sospiri e dimandar mercede

Arcangelo Corelli
Sonate nr. 6

Claudio Monteverdi
Oblivion Soave
Si dolce e ‘l tormento

Giovanni Girolamo Kapsperger
Toccata Arpeggiata

Francesco Cavalli
Delizie Contente

Biografie

Met een debuut-cd bij het platenlabel Sony (Bach: Forgotten arias, 2019) nam de carrière van barokorkest PRJCT Amsterdam in 2019 een hoge vlucht. Het in 2017 door contratenor Maarten Engeltjes opgerichte ensemble is niet enkel een kweekvijver voor talentvolle musici maar ook een vrijplaats voor barokuitvoeringen met visie en temperament. Tussen zoete bekoring en glashelder contrapunt staat PRJCT Amsterdam voor barok met peper en zout, die zowel aspirant-melomanen als fijnproevers zal weten te bekoren.

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?


Antwoord is verplicht