Gasthuis Leeuwenbergh (ConcertLab)

Adres
Servaasbolwerk 1a
3512 NK Utrecht
www.gasthuisleeuwenbergh.nl


  

Het in 1567 gestichte Leeuwenbergh is genoemd naar mevrouw Agnes van Leeuwenbergh die haar gehele vermogen naliet aan armen van dagen. Leeuwenbergh is eerst in gebruik als gasthuis, hoewel het was bedoeld als pesthuis (voor lijders aan de pest). Leeuwenbergh kent echter een rijke en gevarieerde historie en heeft Utrecht gediend in vele hoedanigheden.

 

Praktische informatie

  • Openbaar vervoer: 
    Met buslijn 4,8, 55, 74 (halte Vredenburg) of 50, 55, 73, 74, 77 (halte Jaarbeursplein) naar halte Stadsschouwburg. Loop via het plantsoen langs de Singelgracht in ongeveer 7 minuten in zuidelijke richting naar Gasthuis Leeuwenbergh.

  • Per auto:
    Het historisch centrum van Utrecht (Museumkwartier) is met de auto beperkt bereikbaar en parkeerplaatsen zijn schaars. De dichtbijzijnste parkeergarage is Parkeergarage Nieuwe Vaart, Arthur van Schendelstraat 500, 3511 MH Utrecht. Vanaf deze parkeergarage loopt u in ruim een kwartier naar Gasthuis Leeuwenbergh. U kunt de singel rondom het historisch centrum volgen, of dwars door het centrum lopen via: de Catharijnesingel, rechtsaf de brug over naar de Lange Smeestraat, en rechtdoor blijven lopen tot u via de Korte Smeestraat, de Zuilenstraat en de Schalkwijkstraat uitkomt bij Gasthuis Leeuwenbergh.

  • Parkeermogelijkheid:
    Parkeergarage Nieuwe Vaart, Arthur van Schendelstraat 500, 3511 MH Utrecht. 
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!