's-Heerenberg, Huis Bergh

Concerten Seizoen Oude Muziek 2020/2021
za 17 okt / 20.00 - Hubert Hoffmann


Adres
Hof van Bergh 8

7041 AC 's-Heerenberg
www.huisbergh.nl
E info@huisbergh.nl
T 0314 661 281

  
i.s.m. Stichting Huis Bergh

Huis Bergh behoort tot de grootste kastelen van Nederland en stamt uit de 13de eeuw. In de loop der tijd hebben oorlogen en uitbreidingen het aanzien van het kasteel sterk gewijzigd: van een middeleeuwse verdedigingsburcht veranderde het in een fraai slot. Het is een typisch voorbeeld van een waterburcht.

Het kasteel was het stamslot van de heren en sinds 1486 graven Van den Bergh. In 1912 werd Huis Bergh eigendom van de industrieel Van Heek, die het kasteel inrichtte met een laatmiddeleeuwse kunstcollectie. Een grote brand verwoestte in 1939 een deel van het slot, maar de plaatselijke bevolking kon een groot deel van de kunstverzameling redden. In 1941 werd de restauratie voltooid en sinds 1946 is het kasteel eigendom van de Stichting Huis Bergh.

Praktische informatie

 • Openbaar vervoer:
  Het kasteel is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Neem vanaf het NS-station Doetinchem (lijn 24) of DB-station Emmerich (lijn 91) de bus naar ‘s-Heerenberg. 
  Voor meer informatie over de bereikbaarheid van Kasteel Huis Bergh met het openbaar vervoer, kijk op www.9292.nl
 • Per auto:
  Vanuit Nederland: neem op de snelweg Arnhem-Oberhausen (A12), afrit 30, richting ’s-Heerenberg. Vervolgens de borden ’s-Heerenberg volgen. In ’s-Heerenberg volgt u de borden Huis Bergh. 
  Vanuit Duitsland: neem op de Autobahn (3), afrit Emmerich. Volg daarna de borden ‘s-Heerenberg volgen. In ‘s-Heerenberg volgt u de borden Huis Bergh.

 • Parkeren:
  Er is betaald parkeren in de omgeving van het kasteel. Parkeren bij het kasteel is mogelijk door een parkeermunt te kopen bij de kassa € 2,00.

 • Toegankelijkheid:
  Huis Bergh is toegankelijk voor minder validen.
  Er zijn twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. Er is een gehandicaptentoilet in het Koetshuis (tegenover het kasteel). En er is een rolstoellift bij het bordes om op de begane grond van het kasteel te komen. Dit verschaft toegang tot de hal, de troonzaal, de Italiaanse kamer, twee tijdelijke expositieruimten en de trouwzaal. De eerste verdieping is helaas alleen toegankelijk per trap, evenals de toren.
Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?


Antwoord is verplicht