Muiden, Muiderslot

Concerten Seizoen Oude Muziek 2022/2023
do 26 jan 2023 / 20.15 - Robert Smith & Francesco Corti
vr 17 mrt 2023 / 20.15 - Teun & Teun

Adres
Herengracht 1

1398 AA Muiden
www.muiderslot.nl
E info@muiderslot.nl
T 0294 256 262

niet rolstoeltoegankelijk, geen ringleiding aanwezig

i.s.m. Stichting Rijksmuseum Muiderslot

Het Muiderslot werd rond 1280 door graaf Floris V gesticht. Tot 1795 is het bewoond geweest door een groot aantal slotvoogden, die tevens baljuw van Naarden en Gooiland en drost van Muiden waren.

De beroemdste slotvoogd van het Muiderslot was de dichter-schrijver P.C. Hooft, die er in de periode 1609-1647 heeft gewoond. Hij was de inspirator van wat later het cultureel genootschap De Muiderkring werd genoemd.

De inrichting van het kasteel dateert voornamelijk uit de periode waarin Hooft in het kasteel verbleef. Datzelfde geldt voor de tuinen, die zoals gebruikelijk in de 17de eeuw, een gemengde nuts- en sierfunctie hebben. Een zogenaamde loofgang deelt de tuin op in een Warmoeshof en een Kruidhof met aansluitend de kweektuinen. Ook de voormalige pruimenboomgaard is in ere hersteld.

Praktische informatie:
 • Parkeren:
  In de directe omgeving van het Muiderslot is parkeren zeer beperkt mogelijk. U kunt betalen met uw chipknip, pinpas of via Yellowbrick.

 • Met de boot:
  Van 5 april t/m 26 oktober vaart de Veerdienst Amsterdam dagelijks  (behalve op maandag) vanuit de haven van IJburg, Krijn Taconiskade, eindpunt tramlijn 26 vanaf Amsterdam CS, naar het Muiderslot. Informatie http://www.veerdienstamsterdam.nl 

 • Met het openbaar vervoer:
  Plan uw route met de ov-planner. Vanaf de bushalte volgt u de groene bordjes naar het Muiderslot, dit is ongeveer 10 minuten lopen. Er rijden bussen vanaf Amsterdam Amstel, Amsterdam Bijlmer, Naarden-Bussum, Weesp en Almere.

 • Toegankelijkheid:
  Helaas is deze locatie niet geschikt voor mindervaliden.
Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?
Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!