Groningen, Pelstergasthuiskerk

Adres
Pelsterstraat 43
9711 KJ Groningen

Let op: Toegang aan de straat en niet via de hof.

De Pelstergasthuiskerk is vernoemd naar het Pelstergasthuis. De zaalkerk in romano-gotische bouwstijl werd al in 1267 in gebruik genomen, maar werd door de eeuwen heen vaak verbouwd. In de kerk staat een preekstoelkuip uit de 17e eeuw. De kerk heeft een in 1693 en 1711-1712 door Arp Schnitger gebouwd uitzonderlijk fraai geornamenteerd orgel, dat in 1774 door Albertus Antoni Hinsz werd verplaatst en aangepast. De Pelstergasthuiskerk is een Rijksmonument.

 

Praktische informatie

  • Openbaar vervoer: 
    De Pelstergasthuiskerk is op ongeveer 10 minuten lopen van het station. U kunt ook buslijn 7 of 9 nemen vanaf het stationsplein, uitstappen bij halte Zuiderdiep. Daarna is het nog geen twee minuten lopen naar de Pelstergasthuiskerk.

  • Per auto:
    Vanaf de ringweg Zuid (N7) volgt u de borden richting centrum. Vanaf de Stationsweg of Emmaviaduct/Brailleweg steekt u de Emmabrug over. Op de rotonde na de brug (Emmaplein) gaat u rechtdoor (Stationsstraat), vervolgens slaat u rechtsaf het Gedempte Zuiderdiep op. Neem de tweede afslag links de Kleine Haddingestraat in, sla na ongeveer 300 m (bij de parkeergarage) rechtsaf en vervolgens weer rechts de Peslsterstraat in. De Pelstergasthuiskerk is na ongeveer 200 m aan uw rechterhand

  • Parkeermogelijkheid:
    Betaald parkeren is mogelijk in de parkeergarage Interparking Centrum op ongeveer 300 m afstand

 

Mogen we iets vragen?
Wegens het coronavirus verloopt uw concertbezoek anders dan normaal.


Antwoord is verplicht