Almere, Kunstlinie

Concert Seizoen Oude Muziek 2022/2023
di 25 okt 2022 / 20.30 - La Vaghezza


Praktische informatie:

Adres
Esplanade 10
1315 TA Almere
W: www.kunstlinie.nl
E: info@kunstlinie.nl
T: 036 845 5555

  

met dank aan de Provincie Flevoland

 • Per auto:
  Voor Kunstlinie (Esplanade 10, 1315 TA, Almere-Stad) volgt u vanaf de A6, afslag 5, eerst centrum Almere-Stad. Dan volgt u de borden richting Hospitaalgarage of u rijdt door naar de Schippergarage. Kunstlinie Almere Flevoland ligt op zeer kleine afstand van beide parkeergarages. Kunstlinie Almere Flevoland ligt aan de Esplanade, de boulevard bij het Weerwater.

  Voor uw navigatiesysteem toetst u bij 'bestemming' in Koetsierbaan of Hospitaalweg.

 • Openbaar vervoer:
  Voor Kunstlinie stapt u uit op station Almere Centrum. Vervolgens neemt u bus 1 of 3 (richting Almere-Haven), bus 2 (Gooisekant/Almere Poort) of bus 4 (Almere Poort) en stapt u uit bij de Passage. Vanaf daar loopt u de Zoetelaarpassage in (ingang Sickman) tot aan het einde (Mediamarkt). Hier slaat u links af. Aan het einde van het gebouw ziet u rechts aan het water Kunstlinie Almere Flevoland liggen.

 • Toegankelijkheid:
  Voor het reserveren van van rolstoelplaatsen kunt u contact opnemen met Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). KAF beschikt voor slechthorenden over een infraroodvoorziening, met ontvanger en koptelefoon. Deze is te verkrijgen bij de garderobe. Speciale rolstoelplaatsen zijn te reserveren via het bespreekbureau van KAF.

 

Over Kunstlinie:

Kunstlinie Almere Flevoland is ontworpen door Kazuyo Sejima en Ryue Nishizawa van het Japanse architectenbureau SANAA. Het schetsontwerp werd na een prijsvraag onder gerenommeerde architectenbureaus gekozen vanwege de bijzondere architectuur.

Het ontwerp kenmerkt zich door eenvoud en rechte strakke lijnen. Vanaf de rand van het theatercafé steekt een groot laag gebouw van circa 100 meter breed en circa 100 meter lengte het Weerwater in. Drie blokken van verschillende omvang en hoogte springen in het oog: de toneeltoren van de grote zaal (de zaal heeft bijna 1000 plaatsen), de middenzaal (350 plaatsen) en de kleine zaal (150 plaatsen). Alle buitengevels bestaan uit glas. Op plaatsen waar een dichte gevel noodzakelijk is, wordt de muur met glas bekleed. Overal in het gebouw zijn lichtspelingen en zichtlijnen naar het water. Dunne wanden, daken en vloeren completeren het ontwerp.

Vrijdag 8 juni 2007 heeft Koningin Beatrix Kunstencentrum ‘de Kunstlinie’ officieel geopend. Met een druk op de knop onthulde zij in de grote zaal van de schouwburg een gedenksteen die in de vloer van de centrale hal geplaatst zal worden. Op de steen staat een Japanse haiku: "Water glas en licht – monument voor verbeelding – in een nieuwe stad". 

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?
Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!