Internationaal van Wassenaer Concours

Een muzikale krachtmeting

Een tiental jonge oudemuziekensembles, een internationaal gerenommeerde jury en twee rondes aan muzikale krachtmeting: het Festival Oude Muziek is trots om voor de derde maal de gastheer te zijn van het Internationaal Van Wassenaer Concours. De kir — Bourgondische aligoté met crème de cassis — staat koud voor de winnaars van de verschillende prijzen, waaronder ook een tournee in het Seizoen Oude Muziek. En u kunt zelf meestemmen voor de Otto van Wassenaer-Publieksprijs. Kom proeven van de spanning én van de zoete smaak van overwinning tijdens de halve finale en de eindstrijd – beide gratis  toegankelijk. U kunt tussen de optredens van de kandidaten in- en uitlopen.

IVWC 2018

In 2018 vindt het tweejaarlijkse Internationaal Van Wassenaer Concours voor de derde keer plaats als onderdeel van het Festival Oude Muziek Utrecht. De aanmeldingen voor het concours, dat een unieke springplank voor jong talent is, zijn nu open.

Internationaal Van Wassenaer Concours 2018
Donderdag 30 augustus: halve finale
Vrijdag 31 augustus: masterclasses voor deelnemers die afvallen in de halve finale
Zaterdag 1 september: finale

Jury
Krijn Koetsveld (voorzitter)
Stephan MacLeod
Anna Besson
Benny Aghassi
Lidewij van der Voort
Vojtěch Semerád

Prijzen
1e prijs: € 4.000
2e prijs: € 2.500
3e prijs: € 1.000
OOM-prijs (aparte jury): een tournee in het Seizoen Oude Muziek
Alle finalisten (maximaal vier) krijgen een masterclasswaardebon t.w.v. € 500

Inschrijven
De inschrijving voor het Van Wassenaer Concours 2018 is gesloten. Heeft u zich aangemeld? Dan krijgt u uiterlijk 31 juli bericht van ons. Het programma wordt begin augustus bekendgemaakt.